ISKLIZNULI VAGONI SA FOSFORNOM KISELINOM U ZAJEČARU! Ima li opasnosti za ljude?

Autor:

Hronika

27.01.2023

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Akcident se dogodio jutros oko 8:40 časova u stanici Zaječar.

ISKLIZNULI VAGONI SA FOSFORNOM KISELINOM U ZAJEČARU! Ima li opasnosti za ljude?

Foto: Facebook/Televizija Smederevo

U stanici Zaječar došlo je do iskliznuća dve vagon cisterne sa fosfornom kiselinom. 

Iz Srbija kargo kažu da nema opasnosti za ljude, niti po životnu sredinu.

- Dana 27. januara u 08:40 časova, u stanici Zaječar, na četvrtom koloseku, došlo je do iskliznuća dve vagon cisterne, osme i devete do lokomotive sa oba obrtna postolja, tovarene fosfornom kiselinom. Prilikom ovog vanrednog događaja nije bilo curenja, niti isparenja i nema nikakve opasnosti po živote ljudi i životnu sredinu - piše u saopštenju.

Teretna kompozicija je u svom sastavu imala 12 vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir i saobraćala je iz Prahova za Šabac.

- Na lice mesta je izašla  Zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija Karga, koja će utvrditi uzrok ovog akcidenta - poručuju iz Srbija kargo.

Saobraćaj putničkih i teretnih vozova u stanici Zaječar nije u prekidu.

Podsetimo, tri vagona iz kompozicije cisterni koja je prevozila propilen iskliznula su pre tri dana oko 3 sata iza ponoći iz šina u Subotici. Ni u ovom slučaju nije bilo curenja, a vagoni su podignuti i vraćeni na šine. Zbog velike zapaljivosti, okolno područje je bilo evakuisano.

Javnost je proteklog meseca uznemirilo iskliznuće vagon cisterni kod Pirota koje su prevozile amonijak. Tom prilikom je došlo do curenja i proglašena je vanredna situacija, Više od 50 građana je tom prilikom tražilo medicinsku pomoć sa simptomima trovanja.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading