POBEDA! Posle pisanja Republike neće pevati u Beogradu: OTERAJTE SEVERINU ona je neprijatelj Srbije!

Autor:

Zabava

10.01.2023

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Estrada jednoglasno pozdravila odluku organizatora da mrziteljka Srba ne nastupa na našem muzičkom događaju.

POBEDA! Posle pisanja Republike neće pevati u Beogradu: OTERAJTE SEVERINU ona je neprijatelj Srbije!

Foto: ATA Images

Nakon pisanja Republike da je bruka i sramota da se mrziteljka Srba Severina Vučković pojavi pred srpskom publikom na MAC festivalu (Music Awards Ceremony), u organizaciji "Skajmjuzika", koji će se održati 25. i 26. januara u beogradskoj Areni, organizatori su doneli odluku da je sklone sa spiska.

Srpski pevači Maja Nikolić, Baja Mali Knindža, Dragica Radosavljević Cakana, Darko Lazić, Miloš Bojanić i Era Ojdanić, koji su bili zgroženi činjenicom da se žena koja je pljuvala po srpskom narodu i patrijarhu uopšte pominje kao jedan od izvođača, sada su jednoglasno pozdravili odluku organizatora da hrvatska pevačica, koja je osvedočeni neprijatelj Srbije, ne nastupa na našem muzičkom događaju.

Maja Nikolić tvrdi da su Srbi dugo prelazili preko Severininih ispada, te i da bi situacija bila strašna kad bi neko od nas u Hrvatskoj govorio isto što i ona.

Foto: Tanjug/AP/youtube.com/printscreen/ilustracija

Severina Vučković vređala je i Porfirija


- Mislim da je bruka pozvati osobu koja veliča Srebrenicu i javno govori o progonu Srba. Mislim da je bruka udeliti takvoj osobi bilo kakvu nagradu u Beogradu. Sva sreća da smo se opametili i da se to ipak neće desiti! Nije mi jasno dokle ćemo veličati tuđe izvođače koji nas blate? Smatram da na ovom festivalu ima mnogo domaćih izvođača koji treba da dobiju nagradu. Sasvim je jasno zašto se sankcioniše ponašanje nekoga ko je, gledajući postupke, neprijatelj Srbije. Da je bilo koji naš pevač u Hrvatskoj pljuvao njihovog poglavara Crkve ili veličao neke zločine koje mi Srbi nismo počinili, doživotno bi nam bio zabranjen ulazak i verovatno bismo morali da se bojimo za život. Ne bismo bez telohranitelja prelazili granice. Ona slobodno šeta po Srbiji, zarađuje novac, pa ne moramo još i da je nagrađujemo - rekla je pevačica, a podržale su je i ostale kolege.

Foto: Privatna arhiva

Maja Nikolić oštro je osudila Splićankine postupke


Podsećamo, Severina decenijama pljuje i gazi po Srbima. Oduvek je slavila "Oluju" i svim srcem bila uz ozloglašenog Franju Tuđmana, koji je odgovoran za najveći progon našeg naroda u novijoj istoriji. Nosila je majice s njegovim likom, a javno je podržavala Albance s Kosova u borbi protiv, kako je govorila, srpske okupacije. Tokom jedne prepirke s ljudima na društvenoj mreži Vučkovićka se dotakla i Ratka Mladića, poredeći ga s Hitlerom.

Isticala je da je on želeo da pobije Hrvate, kao što je Adolf Hitler pobio Jevreje. Takođe je na jednoj televiziji u Bosni i Hercegovini potvrdila ranije tvrdnje da je srpski narod genocidan, aludirajući na to da je "Srbija počinila genocid u Srebrenici".

Lazić: Sramota je što je Severina uopšte i bila pozvana


Folker Darko Lazić od početka je stava da Severina ne treba da se pojavi na MAC festivalu, te i da je sramota od starta što je pozvana.


- Sramota je što je Severina uopšte i bila pozvana. Ne znam šta treba da uradi i koliko treba da pljune po nama da bismo postali svesni toga da nas ne voli. Mi smo narod koji lako zaboravlja zlo koji nam drugi čine. Srbi su nebeski narod, imamo razumevanja za sve i svakoga, ali ne smemo da pustimo da nas bilo ko gazi. To nismo zaslužili. Ubuduće organizatori treba unapred da se zapitaju koga dovode da peva usred Beograda. Zovu ženu koja je blatila Porfirija. To dovoljno govori o njoj.

Foto: ST/Nikola Mutić

Darko Lazić kaže da se dugo tolerisalo Severini sa ispadima prema svemu što je srpsko

Cakana: Bili bismo ludaci da smo joj dozvolili da peva

Dragica Radosavljević Cakana kaže da je vreme da počnemo da cenimo sebe i svoje dostojanstvo, te i da ne smemo više da se ponašamo kao ludaci. 


- Mi smo narod širokog srca i na to se ponosim, pa tako postupamo i kad su regionalni pevači u pitanju koji nas pljuju na svakom koraku. Ako ljudi, pre svega mislim na publiku, žele da joj uruče nagradu, ja tu ništa ne mogu da promenim. Lično, mene Severina ne zanima. Generalno me ta manifestacija ne zanima jer na njoj i ne nastupam. Severina jeste zvezda, to ne možemo da joj osporimo, ali ovoliko da se ponižavamo, to je strašno. Mi se ponašamo ko ludaci, to mi malo smeta, a organizatorima očigledno ne smeta, čim zovu nekoga ko nas pljuje na svakom koraku da ga dvore i goste. Dobro je da ste uticali na njih da joj otkažu nastup. Moramo da imamo dostojanstvo, na njega smo zaboravili. Severina dobro izgleda, ali njeni postupci prema svemu što je srpsko su ružni i to je pokazala u više navrata.

Foto: ST/V. LUKIĆ, Profimedia

Dragica Radosavljević Cakana

Era: Vrati se snimanju filomova, u tome si najbolja


Era Ojdanić tvrdi da Severina za njega i nije pevačica, te da treba da se vrati snimanju filmova, koji su je progurali u svet estrade.


- Mislim da Severina treba da se vrati onome u čemu je najbolja, a to je snimanje filmova. Sramotno je da pljuje po nama, misli da smo i te kako dobri prema njoj od samog početka. Pa ona je više miliona zaradila ovde nego u Hrvatskoj. Treba da se stidi svojih ispada i govora mržnje. Mora da razmisli o postupcima. Mi smo narod koji ima čast. Svoje dostojanstvo uvek treba da branimo.

Foto: ATA Images

Era Ojanić kaže da Severina za njega i nije pevačica, nego glumica

 

Bojanić: Ne priznajem Severinu


Pevač Miloš Bojanić rekao je za naš list da odavno osuđuje postupke hrvatske pevačice.

- Severina i treba da pljuje po srpskom narodu kad smo glupi. Praštamo joj sve te postupke, pa zato dolazi ovde i tako se ponaša. Mene ni Severina ni sve oko nje ne interesuje. Sve je beznačajno, ali dobro. Očigledno ima svoju publiku. Severina govori o sebi svojim postupcima, moj stav po pitanju nje je jasan. Srbi, opametite se.

Foto: ATA Images

Miloš Bojanić

 

Baja Mali Knindža: Držim do srpstva, to propagiram 35 godina


Pevač Baja Mali Knindža, kog smo zatekli na proslavi Dana Republike Srpske, rekao je da godinama propagira srpstvo, ali da ne želi da komentariše sramne postupke hrvatske pevačice.

- Drago mi je što me je vaš list pozvao baš danas i čestitao mi rođendan Republike Srpske, znači da držite do srpstva. Ne bih da kvarim ovaj dan i komentarišem Severinu, Tompsona i ostale. Šta da kažem, ja to propagiram 35 godina i ponosim se time. I mene su zabranjivali tamo, ali ne bih ja svoje ime tu da stavljam. To smo mi. Što nas više pljuju, to ih više poštujemo. 

Foto: printscreen/TV Happy

Baja Mali Knindža tvrdi da srpstvo promoviše više od 35 godina

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

10.01.2023 11:31

Bravo! Svi koji pljuju po Srbiji....nema šta da traže u Srbiji. Imamo mi naših pjevača dosta.