ŠOK U SVETU FUDBALA: Geret Bejl ZAVRŠIO KARIJERU!

Autor:

Sport

09.01.2023

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velšanin je odlučio da kaže konačno zbogom.

ŠOK U SVETU FUDBALA: Geret Bejl ZAVRŠIO KARIJERU!

Foto: Tanjug/AP

Geret Bejl

Geret Bejl, legedarni velški fudbaler, koji se proslavio igrajući za Totenhem i Real, odlučio je danas da zvanično završi svoju fudbalsku karijeru.

Tridesettrogodišnji fudbaler iz Kardifa je na društvenim mrežama objavio saopštenje u kom je napisao da se povlači, a zatim je i obrazložio odluku o završetku karijere, klupske i reprezentativne, iako je imao ugovor sa Los Anđeles Galaksijem, koji je raskinut pre isteka.

- Nakon brižljivog razmišljanja, objavljujem da se odmah povlačim iz klupskog i međunarodnog fudbala. Osećam se neverovatno srećnim jer sam ostvario svoj san da igram sport koji volim. Dao mi je jedan od najboljih trenutaka u životu. Vrh vrhova tokom 17 sezona koji će biti nemoguće ponoviti bez ozbira na to šta sledeće poglavlje ima u planu za mene. Od mog prvog dodira u Sautemptonu do poslednjeg u Los Anđeles Galaksiju i svega između toga oblikovao sam klupsku karijeru sa neverovatnim ponosom i zadovoljstvom - navodi u saopštenju Bejl.

Velšanin je ponikao u ekipi Sautemptona, odakle je davne 2007. godine prešao u Totenhem, u kom je proveo čitavih šest godina i izgradio se u jednog od najboljih fudbalera u Evropi. Zatim sledi prelazak u madridski Real, čiji je dres nosio devet godina, uz izuzetak jednogodišnje pozajmice u Totenhem. Poslednji klub za koji je nastupao je bio Los Anđeles Galaksi.

Najveće uspehe je napravio sa madridskim klubom, sa kojim je čak pet puta osvajao trofej Lige šampiona, a ima i tri Primere, tri UEFA Superkupa i tri titule na Svetskom klupskom prvenstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading