EM LAŽU, EM IM SMETA ŠTO SE VUČIĆ BORI ZA SRBIJU: Tajkunski portal prešao svaku meru - BESPRIZORNA HAJKA NA PREDSEDNIKA!

Autor:

Vesti

19.01.2023

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glasila u vlasništvu Junajted medije tajkuna Dragana Šolaka ne propuštaju priliku da po svaku cenu napadnu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

EM LAŽU, EM IM SMETA ŠTO SE VUČIĆ BORI ZA SRBIJU: Tajkunski portal prešao svaku meru - BESPRIZORNA HAJKA NA PREDSEDNIKA!

Foto: Tanjug/AP

Ali ne mogu da zamere ništa u vezi sa ekonomijom - pošto brojke neumoljivo svedoče da je Srbija najsnažnija u regionu i najtrajktivnija investiciona lokacija, niti politkom pošto da jača svoj spoljni ugled i veze sa zapadom čvrsto ih održavajući i sa istokom, održavajući mir i stabilnot u državi, dok grčevito brani teritorijalni integritet na Kosovu i snažeći vojsku.

I otuda, valjda iz nemoći, verovali ili ne, iznose primedbe na stolicu na kojoj predsednik Vučić sedi.

Hejterska kampanja

Naime, portal Nova objavio je tekst "Kao siroče: Tužna slika Vučića sa sastanka o Zapadnom Balkanu" u kojem navode da predsednik Srbije na panelu o Zapadnom Balkanu, održanom u okviru Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, sedi izdvojeno od svih lidera i sam.

- Za sada je nepoznato kako je došlo do ovakvog rasporeda sedenja, da li je predsednik Srbije sam hteo da bude izdvojen, ili je ostao bez stolice u redu gde su i svi drugi - isproblematizovali (?!) su u tekstu šolakovci.

Uz to, fotografija koju je iskoristila Nova za potrebe svog hejterskog teksta daje sasvim drugačiju ugao od one koju je objavio Stevo Pendervoski, predsednik Severne Makedonije, na kojoj se jasno vide da predsednik Vučić ne sedi sam kako je to pokušala da predstavi šolakova tajkunska mašinerija.

 

Na panelu su, inače, bili prisutni lideri sa Zapadnog Balkana, uključujući i premijera priovremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izaslanik EU Miroslav Lajcak, premijer Hrvatske Andrej Plenković, albanski premijer Edi Rama, makedonski premijer Stevo Pendarovski...

Ista mantra

Sličnu formulu primenili su i pre dve godine kada je u Beloj kući u prisustvu tadašnjeg predsednika Donalda Trampa potpisan Vašingtonski sporazum.

U podloj nameri da umanje značaj tog istorijskog događaja, i tada su se u delu opozicione javnosti kojoj pripadaju i Šolakova glasila bavili sedenjem - kako je stolica na kojoj je predsednik Srbije sedeo bila niža u odnosu na Tramnpovu (?!).

Republika

Foto: Tanjug/printscreen

 

Umesto o sadržaju, i tada je na društvenim mrežama izneto mnogo primedbi na način na koji je prvi čovek SAD dočekao delegacije Srbije i tzv. Kosova. 

Došao sam u Belu kuću, uveli su nas u Ovalnu sobu što je posebna čast, privilegija. Međutim, meni je veća privilegija ovaj sporazum, šta nudimo narodu, šta možemo da kažemo našim ljudima, šta je rezultat. Tada nas uvode na bilateralni razgovor. Tramp u visokoj fotelji, oni meni dodaju stolicu, ja sedam. Imali smo normalan razgovor, branio sam i naš odnos sa Kinom, slušao me predsednik SAD...Zamislite da sam rekao "a što je moja stolica uska i mala, što nemam fotelju kao vi". Šta da sam rekao "meni je mnogo važnija stolica, odoh ja odavde". Ne sanjam stolice, ne maštam o niskim strastima. Mogao sam da stojim ako je trebalo - poručio je tada Vučić.

Nižu se napadi

Kako izgleda orkestrirana kampanja u režiji Šolaka protiv predsednika Srbije, u koju se uključuju i opozicioni poslanici, može se videti i iz tvitova sa zvaničnih naloga Šolakovih medija.

 


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading