HLADAN TUŠ ZA ĐILASA IZ AMBASADE SAD! Lider SSP napao američke investicije, OVAKO MU JE ODGOVORIO KRISTOFER HIL!

Autor:

Vesti

03.01.2023

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil odgovorio je lideru Stranke slobode i pravde Draganu Đilasu.

HLADAN TUŠ ZA ĐILASA IZ AMBASADE SAD! Lider SSP napao američke investicije, OVAKO MU JE ODGOVORIO KRISTOFER HIL!

Foto: ST/V. LUKIĆ/Tanjug

Američki diplomata, naime, na Tviteru je napisao da se ne dovodi u pitanje da će biti još više američkih investicija u Srbiju u 2023. godini, zbog čega se Đilas oglasio na Tviteru.

- Poštovani ambasadore, svako od nas podržava dolazak investitora iz SAD, ali me interesuje šta ih tačno inspiriše: 1. nivo ljudskih prava i sloboda 2. spoljna politika Srbije 3. sloboda medija 4. nezavisno pravosuđe 5. borba protiv korupcije 7. radnička prava 8. nešto drugo - napisao je Đilas uz očiglednu omašku u redosladu pitanja (6. tačka je preskočena).

 

Osvrćući se na Đilasovo očigledno miniranje američkih investicija, Republika je kontaktirala amabasadu SAD i od ambasadora Hila smo dobili sledeći odgovor:

- Kao i sve druge zemlje, Srbija ima svoje izazove. Ali, u duhu novogodišnjih praznika koji pozivaju na optimizam i fokusiranje na pozitivne aspekte našim međusobnih odnosa. Verujem da je američko-srpskog partnerstvo jako i da će u 2023. godini biti još jače - naveo je ambasador Hil. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Ljuba

03.01.2023 16:11

Nedo bog da ti ikada dodjes na vlast.

Goca

03.01.2023 19:17

Djilas je jedno djubre koje ce od muke da crkne jer nema vlast da krade .

Ljli

03.01.2023 19:17

Joj koji di ti čovek srpska 5kolona

Solo

03.01.2023 19:40

Sta moze Djilas -Pinokio drugacije da tumaci razvoj Srbije nego uporedjujuci sto su njegovi predstavnici "demokrate" vrsljali po Srbiji i sve isprodavali i unovcili za sebe i njihove kumove..I sad setaju Beogradum u lepim odelima,dobrim kolima i po 5 do 10 stanova u steku sa Zemljom od desetine hektara..