KO OVU DRAMU REŽIRA? Evroliga sabotira Zvezdu, predsednik Srbin zanemeo

Autor:

Sport

03.01.2023

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evroliga i dalje ne dozvoljava registraciju novog pojačanja Crvene zvezde Fakunda Kampaca. Pritom, čelnici ovog takmičenja nisu sankcionisali krađu protiv Barselone, a zaboravili su i da stave igrače srpskog i regionalnog šampionata na čestitku.

KO OVU DRAMU REŽIRA? Evroliga sabotira Zvezdu, predsednik Srbin zanemeo

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Evroliga sabotira Crvenu zvezdu na putu ka Top 8! Srpski i regionalni šampion nema najbolji tretman u elitnom takmičenju na čijem se čelu od prošle godine nalazi legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga.

Neprijateljski odnos posebno je izražen poslednjih dana, gde se crveno-belima ne dozvoljava da registruju argentinskog košarkaša Fakunda Kampaca, koji bi bio pravi džoker u igri srpskog tima na putu ka plej-ofu. Iskusni plejmejker stigao je na Mali Kalemegdan na izmaku prošle godine, a još nema dozvolu da nastupi u Evropi.

Čelnici elitnog takmičenja istakli su da Zvezda nije izmirila obaveze i da je to razlog zašto Argentinac neće biti u prilici da nastupi ni u narednom meču protiv Valensije u Španiji.

- Problem još nije rešen, tako da mera koju je doneo nezavisni finansijski panel kojom se Crvenoj zvezdi zabranjuje dalja registracija igrača i dalje je na snazi. Očekujemo nove informacije najkasnije do sledeće nedelje - stoji u saopštenju.

Republika

Foto: Starsport

 

Povodom ove situacije pokušali smo da stupimo u kontakt s predsednikom kluba s Kalemegdana Nebojšu Čovića, kao i prvim čovekom Evrolige Dejanom Bodirogom, ali se nisu javljali na naše pozive.

Republika

Foto: Starsport

 

Međutim, kada se pogleda ponašanje elitnog takmičenja, dolazimo do zaključka da Evroliga ponovo radi na štetu šampiona AdmiralBet ABA lige. Situacija s Kampacom nije jedini udar na crveno-bele. Takođe, elitno takmičenje napravilo je i previd kod novogodišnje čestitke, gde su iz svakog kluba stavili po jednog igrača i tako čestitali 2023. godinu, a samo su Zvezdu zaboravili.

Srpski klub je u prošlom kolu oštećen i u duelu protiv Barselone (99:94) u Pioniru, kada je Mirotić doneo izjednačenje košem iz auta u poslednjim sekundama četvrte deonice, a čelnici takmičenja na kraju nisu ispravili grešku arbitara sa tog meča. Priznali su da su sudije napravile propust, ali ništa više od toga.

Slična situacija se desila i 2017, kada je Zvezda grubo oštećena u Areni protiv Olimpijakosa (66:64), zbog čega je ostala bez plasmana u TOP 8 fazu.

Evroliga nije stala uz srpski tim ni kad je navijač Zvezde Marko Ivković ubijen u Istanbulu 2014. uoči meča s Galatasarajem, zbog čega delije i dan-danas zvižde tokom izvođenja himne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

Komentari (1)

Loading
GEBELSOVCI NA SCENI

03.01.2023 19:20

A sta hocu ,,Cigani". Da im se sudi ko sto je radio njihov LAMONIKA. Sramota cime se bave. Pa I PARTIZAN je OPLJACKAN sa BASKONJOM pa NIKOM NISTA. ,,Ciganska " mantra zavere. Tipicno ,,JUDINO" KUKANJE. Kad ce saopstenje. Kao uvek.