VUČIĆ STIGAO U MAĐARSKU: Predsednik se sastao sa Katalin Novak na prelazu Kelebija - Tompa

Autor:

Vesti

15.12.2022

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić i Katalin Novak će razgovarati sa predstavnicima različitih graničnih službi Mađarske.

VUČIĆ STIGAO U MAĐARSKU: Predsednik se sastao sa Katalin Novak na prelazu Kelebija - Tompa

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić i Katalin Novak

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić započeo je danas radnu posetu Mađarskoj susretom sa predsednicom te zemlje Katalin Novak na prelazu Kelebija - Tompa, gde obilaze privremene granične barijere.

Vučić i Novak će razgovarati sa predstavnicima različitih graničnih službi Mađarske, a zatim će se obratiti medijima.

Nakon toga je planirana prezentacija tehničkih uređaja i opreme.

Mađarska je još 2015. godine postavila barijere duž granice sa Srbijom, u dužini od 175 kilometara, koje su u međuvremenu dodatno ojačane. Predstavnici Srbije, Mađarske i Austrije su u novembru, tokom susreta u Beogradu, potpisali Memorandum o saradnji tri zemlje kako bi se što efikasnije borile protiv ilegalnih migracija. Tada je dogovoreno i tri zemlje zajednički angažuju veći broj policajaca na granici prema Severnoj Makedoniji, kao i da uključe i značajnu opremu, automobile sa termovizijskim kamerama, kako bi se odbrana od ilegalnih migracija prebacila na južne granice.

- Srbija ne želi da bude parking za ilegalne migrante - poručio je tada predsednik Vučić i poručio da je Srbija prema izbeglicama i prema onima kojima je teško uvek imala razumevanja i pokazivala solidarnost i to će raditi i dalje.

Istakao je da je broj ileganih migranata u Srbiji gotovo udvostručen u odnosu na prošlu godinu, kao i da najčešće stižu iz pravca Severne Makedonije i Bugarske. Najveći broj migranata u Srbiju stiže iz Avganistana (40 odsto) i Sirije (30 odsto), kao i iz Pakistana, Burundija i Maroka, naveo je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading