VEČERAS SEDNICA VLADE SRBIJE - PRISUSTVUJE I VUČIĆ: Usvaja se zahtev za povratak naše vojske i policije na Kosovo i Metohiju!

Autor:

Vesti

15.12.2022

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kabinet Vlade Srbije bi trebalo da zaseda u Palati "Srbija", a biće prisutan i predsednik Aleksandar Vučić.

VEČERAS SEDNICA VLADE SRBIJE - PRISUSTVUJE I VUČIĆ: Usvaja se zahtev za povratak naše vojske i policije na Kosovo i Metohiju!

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Vlada Srbije

Vlada Srbije održaće večeras u 20 časova sednicu na kojoj će i zvanično biti usvojen zahtev Beograda da se po slovu Rezolucije SB UN 1244 od Kfora zatraži povratak naše vojske i policije na Kosovo i Metohiju.

Prema nezvaničnim informacijama, kabinet bi trebalo da zaseda u Palati  "Srbija", a biće prisutan i predsednik Aleksandar Vučić.

Komandi međunarodne vojne misije biće upućen dokument čiji su ključni detalji već objavljeni u ponedeljak, a na koji naša strana ima apsolutno pravo imajući u vidu da ni KFOR ni Euleks nisu mnogo učinili u zaštiti našeg naroda u pokrajini koji mesecima trpi teror Aljbina Kurtija.

Inače, odredba Rezolucije 1244 koja se tiče povratka naših bezbednosnih snaga je tako formulisana da iz nje proizilazi obaveza Kfora da omogući dolazak srpske vojske i policije na KiM.

Proteklih dana su se protiv ove ideje naše strane otvoreno izjasnili šefica nemačke diplomatije Analena Berbok i izaslanik predsednika SAD Gabrijel Eskobar, čime se direktno krše norme međunarodnog prava i Ujedinjenih nacija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se večeras javnosti u 21 sat na Radio televiziji Srbije.

Govoriće o sadržini svog razgovora sa izaslanikom predsednika SAD Gabrijelom Eskobarom i komesarom EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Predsednik će saopštiti koji su dalji koraci u napetoj diplomatskoj borbi za Kosovo i Metohiju, a govoriće i o ekonomskim izazovima u dolazećoj 2023. godini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading