SRAMNA IZJAVA ANALENE BERBOK: Slanje srpskih snaga na KiM joj je neprihvatljivo, a upad ROSU ne komentariše!

Autor:

Vesti

11.12.2022

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Analena Berbok je direktno ustala protiv Rezolucije 1244 UN.

SRAMNA IZJAVA ANALENE BERBOK: Slanje srpskih snaga na KiM joj je neprihvatljivo, a upad ROSU ne komentariše!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Analena Berbok

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je da je povratak Vojske Srbije na Kosovo Metohiju "neprihvatljiv".

Ona je tako direktno ustala protiv Rezolucije 1244 UN u kojoj se precizno navodi da će dogovorenom broju srpskog osoblja biti omogućeno da se vrati na teritoriju južne srpske pokrajine.

Berbok se negativno izrazila i o retorici iz Srbije, ali nije osudila protivpravni upad ROSU na sever Kosova i Metohije, već tvrdi da lažna država Kosovo "smiruje tenzije".

Na kraju objave izrazila je podršku dijalogu koji predvodi EU.

 

 

Berbok je izrazila podršku dijalogu koji predvodi EU, na čelu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Ona tvrdi i da je Priština, odlaganjem lokalnih izbora, smirila tenzije, a da Beograd čini suprotno "nedavnom retorikom". 

- Kosovo je, odlaganjem lokalnih izbora, smanjilo tenzije. Nedavna retorika iz Srbije učinila je suprotno. Predlog o slanju srpskih snaga na Kosovo potpuno je neprihvatljiv. Kao i najnoviji napadi na Euleks. Sva moja podrška ide dijalogu koji vodi EU - napisala je Berbok na Tviteru.    

Predsednik Srbije Alekdandar Vučić izjavio je u subotu da je usaglašen tekst kojim će u skladu sa Rezolucijom 1244 Srbija uputiti zahtev Kforu da obezbedi raspoređivanje srpske vojske i policije na KiM, dodajući da nema iluzija da će taj zahtev biti prihvaćen.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading