Ministar Basta i ambasador Hil razgovarali o privrednoj saradnji

Autor:

Vesti

06.12.2022

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar privrede Rade Basta i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristofer Hil razgovarali su danas o unapređenju o privredne saradnje Srbije i SAD.

Ministar Basta i ambasador Hil razgovarali o privrednoj saradnji

Foto: Ministarstvo privrede Republike Srbije

Ministar Rade Basta ukazao je da se odnosi Srbije i SAD kontinuirano razvijaju, što je potvrđeno i potpisivanjem Vašingtonskog sporazuma i Međudržavnog sporazuma o podsticanju investicija.

- Uzimajući u obzir ponudu američkog tržišta i naprednih industrijskih grana, nove šanse za unapređenje privredne saradnje vidimo pre svega u energetici,  poljoprivredno-prehrambenom sektoru, IKT industriji, kao i u drugim oblastima od zajedničkog interesa - rekao je ministar Basta.

Predstavio je i akciju „Žene su zakon“, kao i prioritete ministarstva u narednom periodu poput završetka procesa privatizacije, podrške ženama preduzetnicama i programe koje će sprovoditi u narednom periodu.

Ambasador Kristofer Hil čestitao je Basti što mu je ukazano poverenje i što je postavljen na funkciju ministra privrede, za koju smatra da je jedna od najzahtevnijih. 

Rekao je da mu želi puno uspeha budući da se od njega očekuju rezultati u što kraćem roku.

Ambasador Hil je iskazao interesovanje za akciju „Žene su zakon“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading