JE LI VAM OVO DEMOKRATIJA?! Bahata portparolka EK ovako odgovara na pitanja Republike!

Autor:

Vesti

06.12.2022

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bruka i sramota!

JE LI VAM OVO DEMOKRATIJA?! Bahata portparolka EK ovako odgovara na pitanja Republike!

Foto: Tanjug/AP

Portparolka Evropske komisije Ana Pisonero, koja Srbiji i Srbima zajedno sa svojim šefovima iz EK svakodnevno drži lekcije o demokratiji, ljudskim pravima i medijskim slobodama, nije se udostojila da odgovori na sasvim konkretna pitanja Republike!

Republika se portparolki EK obratila nakon što su tajkunski mediji preneli njenu izjavu o kampanji televizija N1 i Nova S, koje su prestale da emituju program zbog navodne medijske cenzure u Srbiji, o čemu je Republika već pisala.

Pisonerovoj smo poslali tri kontretna pitanja:

1. Da li mediji mogu da se kritikuju kada iznose netačne informacije i kada protiv nekog vode hajku?

2. Da li jedan medij ima pravo da kritikuje drugi medij kada iznose političke stavove i jasno pokazuju da nisu objektivni i da krše sva načela novinarstva?

3. Da li ovo vidite kao pritisak tajkuna, koji je vlasnik medija, da na ovaj način izvrši pritisak i da se izbori protiv konkurencije, samo da bi, kao u ranijem periodu imao monopol na tržištu?

Međutim, naša redakcija ali i celokupna srpska javnost ostala je uksraćena za odgovore, pošto nam je Pisonerova samo prosledila link sa njenim obraćanjem, uz tvrdnju da je o toj temi već "sve rečeno".

Podsetimo, tajkunski mediji pokrenuli su specijalnu medijsku operaciju čiji je cilj da se izvrši dodatni pritisak na zvanični Beograd i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i to u trenutku dok se šef države grčevito bori za srpske interese na samitu u Tirani.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Draganica

06.12.2022 18:13

Šta se očekuje od zapadnih poltrona nego da mrze Srbiju