PRLJAVA IGRA LAŽNIH EKOLOGA: Za problem star pola veka pokušavaju da okrive aktuelnu vlast!

Autor:

Vesti

17.11.2022

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Probelm zagađenosti vazduha u Beogradu, koji opozicija već neko vreme pokušava da ispolitizuje, star je najmanje pola veka.

PRLJAVA IGRA LAŽNIH EKOLOGA: Za problem star pola veka pokušavaju da okrive aktuelnu vlast!

Foto: Tanjug/printscreen

Kako pokazuju članci iz novinskih arhiva iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, srpska prestonica i tada se suočavala sa problemom zagađenosti vazduha.

Tako su, primera radi, u beogradskim novinama tog vremena izlazi članci sa apokaliptičnim naslovima "Na ulicu s gas maskom" i "Opasnost vreba iz vazduha".

Republika

Foto: printscreen

 

Članci sa sličnim naslovima objavljivani su i 1991. godine kada su beogradske novine objavile tekst sa naslovom: "Nesvest od vazduha".

Republika

Foto: printscreen

 

Problem je, dakle, višedecenijski, pa ipak, ono što je novost u sadašnjem trenutku je pokušaj opozicije da ceo problem ispolitizuje, iako je državno rukovodstvo učinilo mnogo da da se ovaj problem bar donekle reši.

Republika

Foto: printscreen

 

Tako je u Beogradu nedavno održan protest sa kog je najavljeno da će državnom rukovodstvu biti prosleđeni zahtevi da se problem zagađenosti vazduha u prestonici hitno reši.

Protest je organizovali lažni ekolozi koji su i za ovaj višedecenijski problem pokušali da krivicu da prebace na aktuelno državno rukovodstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading