VIŠE NE TUČEMO NASUMIČNO, VEĆ PRAVO U CILJ I DANJU I NOĆU: Predsednik Vučić prisustvovao vojnoj vežbi u Nikincima, zadovoljan je prikazom i opremom!

Autor:

Vesti

05.12.2022

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Videli ste nešto što niste mogli da vidite u našoj zemlji do sada - kazao je Vučić.

VIŠE NE TUČEMO NASUMIČNO, VEĆ PRAVO U CILJ I DANJU I NOĆU: Predsednik Vučić prisustvovao vojnoj vežbi u Nikincima, zadovoljan je prikazom i opremom!

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, posle prisutvovanja vojnoj vežbi na poligonu u Nikincima, da je zadovoljan prikazanom opremom i njenim mogućnostima. 

- Videli smo kako deluju bezposadne, bespilotne letelice, besposadne, robotizovane mašine. Videli ste nešto što niste mogli da vidite u našoj zemlji do sada - kazao je Vučić novinarima.

On je dodao da  da su po prvi put mogli da se vide Obada, Vrabac i Pegaz koji je navodio naše Orlove, a oni nepogrešivo pogodili svoje ciljeve.

- Više ne tučemo nasumično, možemo da pogađamo vrlo precizno i danju i noću - objasnio je on.

Vučić je rekao se naša zemlja pokušava razvijati i sa privatnim sektorom bespilotne letelice.

- Videli ste malog Miloša kako je jednokratnim, raketnim bacačima Zoljama sve pogodio. Dobro je da to sve vidimo, jer moramo brzo da radimo, da napredujemo jer je važno da u svakom trenutku zemlju zašitimo i sačuvamo, kao i što više ljudskih života sačuvamo - istakao je on.

Vučić je kazao da će UTVA morati da pravi bespilotne letelice, i da se nada da će od aprila krenuti serijska proizvodnja.

- Naručili smo mnogo dronova Kamizaka, i počinjemo sada da ih pravimo. Verujem da ćemo sa privatnim sektorom moći, ako se sve to „utegne“ i popravi napravimo dobru saradnju i dobar posao za našu vojsku - zaključio je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading