Od 2021. godine na Kosovu bilo čak 250 etnički motivisanih incidenata! Ana Branabić o Kurtijevom "lovu na Srbe"!

Autor:

Vesti

04.12.2022

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Brnabić izvukla je sve etničke motivisane incidente na KiM od 2021. godine, o kojima je pričala u večerašnjem Hit Tvitu.

Od 2021. godine na Kosovu bilo čak 250 etnički motivisanih incidenata! Ana Branabić o Kurtijevom "lovu na Srbe"!

Foto: Printscreen/RTS1

Predsednica Vlade Ana Brnabić

- U 2021. ih je bilo 128, od početka ove 122. Ni za jedan od ovih incidenata nikada niko nije odgovarao, ni jedan Albanac. Na Kosovu i Metohiji je pod okriljem Kurtija otvoren lov na Srbe. Kad pogledate njihove izveštaje o vladavini prava, tu je prikazan napredak, cveta cveće i sve pršti - kaže Ana Brnabić.

- Biće egzodusa ako bude vizna liberalizacija, ja nemam nikakav problem sa tim, ali je neverovatno to licemerje da se na svakom sastanku osećate kao budala. Slušate Aljbina Kurtija gde se poziva na izveštaje i analize da su svetski šampioni u zaštiti ljudskih prava - kaže Brnabić i dodaje da je realnost sasvim drugačija i svakodnevno se ugrožavaju prava Srba na Kosvu i Metohiji.

Ona je dodala da ne zna odakle Aleksandru Vučiću snage da trpi sve to slušajući na sastanicima sa Kurtijem.

- Situacija je teška. Sve ključa i vri, da je bar za jedan od ovih incidenata Evropa rekla nešto ili osudila, ali nije - rekla je ona.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading