Uzlet zrenjaninskog PUPS - Solidarnost i pravda: Izabrano novo rukovodstvo jednog od najuspešnijih i najbrojnijih gradskih odbora

Autor:

Vesti

30.11.2022

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je u Zrenjaninu održana Izborna skupština Gradskog odbora Zrenjanin PUPS - Solidarnost i pravda, jednog u nizu od 129 gradskih i opštinskih odbora partije širom Srbije.

Uzlet zrenjaninskog  PUPS - Solidarnost i pravda: Izabrano novo rukovodstvo jednog od najuspešnijih i najbrojnijih gradskih odbora

Foto: Informativna služba Pupsa

Izbornoj skupštini prisustvovao je Milan Krkobabić, lider PUPS – Solidarnost i pravda. 

- Solidarnost i jedinstvo su preduslov za rešavanje svih problema. PUPS  - Solidarnost i pravda rešen je da aktivno učestvuje i istraje u odbrani ključnih nacionalnih i državnih interesa Republike Srbije. Ovde u srednjem Banatu imamo obavezu da egzistencija i lično dostojanstvo penzionera, poljoprivrednika i proletera budu osigurani a sredine u kojoj žive, gradska i seoske, budu poželjno mesto za život - izjavio je Krkobabić. 

Sedamdeset delegata izborne skupštine iz svih mesnih odbora sa teritorije grada Zrenjanina jednoglasno su ponovo za predsednika gradskog odbora PUPS – Solidarnost i pravda izabrali Slavka Šućurevića, inače koordinatora u izvršnom odboru partije.

 

- Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera – Solidarnost i pravda aktivno radi na kadrovskom i organizacionom jačanju ali i punoj akcionoj osposobljenosti da se realizuju osnovni programski ciljevi PUPS - Solidarnost i pravda, ali i da se spremno dočekaju predstojeći izbori na svim nivoima.  Osvežili smo članstvo i nastavljamo na lokalu da se borimo za besplatni gradski prevoz, klubove za starije, dodatne aktivnosti za penzionere i pogodnosti za naše seljane. Naročit akcenat stavio bih na promovisanje vrednosti naše partije, a to su solidarnost i pravda, kojoj bih dodao i toleranciju. Smatram da su ključne za današnje društvo u kome živimo a da ih, iako su svakom čoveku potrebne, nema u dovoljnoj meri - izjavio je Šućurević.

 

Na skupu je posebno istaknuto da se, odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, 17 godina od osnivanja, ostvaruje osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda – čuveno Tri P. Time se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

PUPS - Solidarnost i pravda snažno se zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija od najmanje 100 evra. Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen osobama preko 65 godina starosti koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Prioritet PUPS – Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo nužnu sigurnost poljoprivrednicima, kao i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.
PUPS – Solidarnost i pravda nastavlja zalaganje i za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije već data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obrađuju.

Borba za radnike nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore i participiranje u dobiti preduzeća.

Za potpredsednike ovog Gradskog odbora danas su izabrani Mila Tešin, Žarko Pandurov i Nedeljko Bjelić. Na istoj sednici izabrano je 10 članova stalnog sastava ovog Gradskog odbora, predsednik Nadzornog odbora, kao predsednik Disciplinske komisije.
Skupu se u ime koalicionog partnera obratio poverenik Gradskog odbora SNS-a,  gradonačelnik Grada Zrenjanina Simo Salapura „Programski ciljevi naših partija su slični i to je platforma za našu plodonosnu i prijateljsku saradnju u prethodnom i siguran sam da će ona ostati takva i u narednom periodu. Svi programi za poboljšanje uslova života i rada stanovnika grada Zrenjanina i naših sela realizuju se uz značajnu podršku, nesebičnu saradnju i energiju članova PUPS - Solidarnost i pravda i zadovoljstvo mi je da to istaknem“ izjavio je, pozdravivši prisutne, Salapura. 

Izbornoj skupštini prisustvovali su potpredsednici partije: predsednik poslaničke grupe PUPS – Solidarnost i pravda u Narodnoj skupštini Stefan Krkobabić, predsednik pokrajinskog odbora PUPS – Solidarnost i pravda Miroslav Španović,  narodni poslanik Dragan Marković Markoni, potpredsednici izvršnog odbora Dragan Stanojević i Profir Rančić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading