ZAPOČELI VELIKI POVRATAK I OŽIVLJAVANJE SRPSKOG SELA: U Palati Srbija potpisano 530 ugovora o dodeli seoskih kuća s okućnicom

Autor:

Vesti

25.11.2022

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorijski dan za našu zemlju.

ZAPOČELI VELIKI POVRATAK I OŽIVLJAVANJE SRPSKOG SELA: U Palati Srbija potpisano 530 ugovora o dodeli seoskih kuća s okućnicom

Foto: Miloš Miškov Beta

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je danas da je 530 kuća u selima Srbije dobilo nove vlasnike i ocenio da je ovo istorijski dan za Srbiju.

- Loša navika iz prošlosti da stalno odlazimo je definitivno prekinuta. Samo danas 530 kuća u selima Srbije dobilo je nove vlasnike. Veliki, pravi povratak u sela Srbije je počeo - poručio je ministar.

Potpisivanjem u Palati Srbija zaokružen je ovogodišnji ciklus dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće s okućnicom, za koji je prvobitno bilo opredeljeno 500 miliona dinara, a zatim, zbog izuzetno velikog interesovanja, rebalansom budžeta još 580 miliona.

Republika

Foto: Miloš Miškov Beta

 

- Mnogo nam znači ova pomoć jer je teško zaraditi novac za kuću ili stan. Supruga i ja smo živeli u inostranstvu šest godina i s dvoje dece vratili smo se u Srbiju. Planiramo da se bavimo mašinskom obradom različitih materijala, a možda i poljoprivredom, okućnica je velika i kuća ima oko 100 kvadratnih metara. Presrećni smo - izjavio je Dejan Stražmešterov iz Mola.

Ministar Krkobabić potpisao je trojne ugovore s gradonačelnicima, odnosno predsednicima opština, na čijim se teritorijama nalaze kuće i dobitnicima bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće s okućnicom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading