GODINU DANA KUĆNOG PRITVORA TENISKOM TRENERU: Zloupotrebom položaja obljubio maloletnicu!

Autor:

Hronika

25.11.2022

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio teniskog trenera Srđana Draškovića na kaznu kućnog zatvora od godinu dana sa elektronskim nadzorom, jer je zloupotrebom položaja obljubio maloletnicu.

GODINU DANA KUĆNOG PRITVORA TENISKOM TRENERU: Zloupotrebom položaja obljubio maloletnicu!

Foto: Tanjug/Profimedia

Hapšenje

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane žalbe Višeg javnog tužioca u Beogradu i branilaca okrivljenog i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu , navodi se u odluci objavljenoj na sajtu ovog suda.

Drašković je osuđen za krivično delo obljuba zloupotrebom položaja, a oštećena je radi ostvarivanja svog imovinskog zahteva upućena na parnicuPodsetimo, u nastavku suđenja teniskom treneru Srđan Draškoviću (46), optuženom da je u maju 2014. godine silovao tada maloletnu teniserku I.I. (19), u Višem sudu u Beogradu svedočio je pomoćni trener, koji se u sudnici rasplakao! On je umnogome potvrdio navode optužnice da je Drašković silovao svoju tada maloletnu učenicu.

Svedok je naglasio da mu je taj incident i lično mnogo teško pao jer je, kako je tada rekao, Drašković iskoristio poverenje devojčice i na taj način bacio ljagu i na sve ostale trenere - otkriva izvor iz pravosuđa.

Optužnica tereti Draškovića da je zloupotrebio poziciju trenera i u hotelskoj sobi u Egiptu napastvovao teniserku koja je tada imala 17 godina.

Pod izgovorom da nema druge sobe, svojoj učenici je rekao da moraju da spavaju u jednoj, gde ju je silovao.

Devojka je sledećeg dana izgubila meč, a kada se vratila kući, nije smela roditeljima ništa da kaže jer je bila uplašena. Kasnije se čak zbog pretrpljenih trauma lečila izvesno vreme na psihijatriji. Tenis je napustila, iako je bila velika nada.

Drašković već dugo radi kao teniski trener. Svojevremeno se kandidovao za selektora Dejvis kupa i Fed kup reprezentacija Srbije. Takođe je bio selektor ženske selekcije od 14. do 16. godina. Brani se sa slobode.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading