BRNABIĆ O POSTIGNUTOM DOGOVORU OKO TABLICA: Ovo je pozitivan signal za stabilnost

Autor:

Vesti

24.11.2022

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je dogovor Beograda i Prištine o preregistraciji vozila sa srpskim tablicama pozitivan signal za stabilnost čitavog regiona.

BRNABIĆ O POSTIGNUTOM DOGOVORU OKO TABLICA: Ovo je pozitivan signal za stabilnost

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Premijerka Ana Brnabić

- Svojim primerom moramo nastaviti da pokazujemo da mir uvek mora biti iznad politike - poručila je Ana Brnabić na svom Tviter nalogu.

Ona je zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "što se uvek ponaša kao državnik posvećen našoj zemlji i vodi nas putem mira", prenosi Tanjug.

Šef diplomatije EU Žozep Borelj saopštio je sinoć da su se Beogradi i Priština, uz pomoć EU, "dogovorili o merama da izbegnu dalju eskalaciju i da se u potpunosti usredsrede na predlog za normalizaciju odnosa, koji je ovog septembra predstavila EU kao posrednik, a koji je podržan od Francuske i Nemačke".

Republika

Foto: AP Photo/Olivier Matthys

Žozep Borelj

Borelj je objasnio da to znači da će Srbija prestati da izdaje registarske tablice sa oznakama gradova na KiM, a da će Priština obustaviti sve dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila.

Rečenica u saopštenju EU u kojoj se govori o ispunjenju svih prethodnih sporazuma iz dijaloga je veliki uspeh za Srbiju i bez ikakve dileme, ispunjenje tih sporazuma ide pre bilo kakvih daljih razgovora o normalizaciji odnosa.

- Narode, sačuvali smo KM tablice i one ostaju u upotrebi na severu KIM dok se konačno ne dogovorimo oko toga! 

- Ionako smo za poslednjih godina izdali svega desetak novih KM tablica, tako da ta mera naš narod ne pogađa u praksi.

- Naš narod na KiM će bez problema voziti i dalje svoje KM tablice. Ni na koji način i nikada nećemo prihvatiti RKS tablice i to ovaj dogovor potvrđuje. 

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading