BEOGRAD I PRIŠTINA POSTIGLI DOGOVOR

Autor:

Vesti

23.11.2022

22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se Žozep Borelj.

BEOGRAD I PRIŠTINA POSTIGLI DOGOVOR

Foto: AP Photo/Olivier Matthys

Žozep Borelj

Beograd i Priština su postigli dogovor o izbegavanju daljih eskalacija u vezi sa preregistracijom vozila, napisao je visoki predstavnik EU Žozep Borelj na svom zvaničnom Tviter profilu.

 

 

Kosovo će obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila, dodao je on.

 

Podsetimo, u Briselu je danas održan višečasovni sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bisljimija sa specijalnim izaslanikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom.

Susret je usledio nakon odlaganja primene mere o registarskim tablicma za 48 sati što je od premijera lažne države Aljbina Kurtija zatražio američki ambasador u Prištini.

Na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera lažne države Kosova Aljbina Kurtija prošlog ponedeljka u Briselu, podsetimo, nije postignut nikakav sporazum o pitanju registarskih tablica, a šefovi pregovaračkih timova Beograda i Prištine Petar Petković i Besnik Bisljimi danas su uz posredovanje EU satima tražili izlaz iz sadašnje krize na KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Крајишник

23.11.2022 22:44

Даљни поступак за државу браво Србијо

Bo Dernek

23.11.2022 23:26

Razbili smo ih ko Kostarika Španiju