AMERIKA POZIVA PRIŠTINU DA OBUSTAVI PLANIRANE MERE: Izbegavanje eskalacije tenzija

Autor:

Vesti

22.11.2022

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se sastao sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom.

AMERIKA POZIVA PRIŠTINU DA OBUSTAVI PLANIRANE MERE: Izbegavanje eskalacije tenzija

Foto: AP/Susan Walsh

Američka ambasada prenela je saopštenje portparola Stejt departmenta Neda Prajsa povodom jučerašnjih razgovora u Briselu.

Prajs je pozvao na izbegavanje eskalacije tenzija između Srbije i Kosova.

- SAD su razočarane što lideri Kosova i Srbije nisu uspeli da se dogovore sa visokim predstavnikom EU Borelom o rešenju aktuelne krize na Kosovu. Pozivamo premijera Kurtija da radi sa visokim predstavnikom EU Borelom i specijalnim predstavnikom EU Lajčakom kako bi se postigao pravičan kompromis. I premijer Kurti i predsednik Vučić će morati da naprave ustupke kako ne bismo ugrozili decenije teško stečenog mira u krhkom regionu - naveo je Prajs.

Portparol Stejt departmenta je rekao kako se Amerika pridružuje Evropskoj uniji u apelu da se obustave sve planirane mere.

- Pridružujemo se EU u pozivu Kosovu da odmah obustavi sve planirane mere koje bi eskalirale tenzije, uključujući i nametanje kazni za vozila. Obe strane treba da se uzdrže od preduzimanja provokativnih koraka, da ispune svoje obaveze u okviru Dijaloga koji vodi EU i da se konstruktivno angažuju na postizanju održivog rešenja - naveo je Prajs.

 

 

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas ima sastanak ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Vladan

22.11.2022 14:22

Razoružajte nelegalnu vojsku na KiM.