TEROR KURTIJA SE NASTAVLJA, PRETI TAKOZVANIM KBS SNAGAMA NA SEVERU: Petković poručio - Cilj im je da proteraju Srbe sa vekovnih ognjišta!

Autor:

Vesti

12.11.2022

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Poslednje najave Kurtijevih funkcionera da takozvane Bezbednosne snage takozvanog Kosova mogu da deluju na teritoriji čitave pokrajine, uključujući i sever, još jedna je alarmantna pretnja i zlokobna najava iz Prištine s ciljem proterivanja Srba sa njihovih vekovnih ognjišta, navodi se u izjavi direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića.

TEROR KURTIJA SE NASTAVLJA, PRETI TAKOZVANIM KBS SNAGAMA NA SEVERU: Petković poručio - Cilj im je da proteraju Srbe sa vekovnih ognjišta!

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

- Svim međunarodnim faktorima jasno je da takozvane KBS nemaju šta da traže na severu pokrajine, ali Aljbin Kurti i njegovi posilni očigledno žele da krše posebno one sporazume koji čuvaju mir i garantuju bezbednost Srba na KiM, jer tako hoće da se obračunaju sa našim narodom u pokrajini, posebno Srbima na severu - naveo je Petković, prenosi Kancelarija za KiM.

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

- Prema sporazumu koji je sa vlastima u Prištini 2013. godine potpisao i garantovao tadašnji generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmunsen nedvosmisleno se kaže da bilo koje vojne formacije iz Prištine ne mogu delovati u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, bez prethodnog duplog odobrenja komandanta Kfora i 4 gradonačelnika sa severa Kosova i Metohije - dodao je Petković.

Prema njegovim rečima, ta garancija potpisana je i doneta istog dana kada i Briselski sporazum, što dodatno ukazuje da je taj dokument bio i uslov za Briselski sporazum.

- Neka se u Prištini ne igraju vatrom i prestanu da zapaljivim izjavama, najavama i potezima dodatno destabilizuju bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji koju su već narušili svojim jednostranim i protivpravnim i nasilnim potezima u vezi sa tablicama.

- Beograd nikome neće dozvoliti da od Srba na KiM pravi glinene golubove i uvek će biti uz svoj narod, a međunarodne misije moraju da se jasno odrede prema ovakvoj neodgovornoj i opasnoj najavi Kurtijevih saradnika koji samo žele sukobe, tenzije i nove krize - zaključio je Petković.

Bonus video:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading