Vučić: Priština konačno treba da počne da ispunjava obaveze

Autor:

Vesti

11.11.2022

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Parizu sa šefom diplomatije Evropske unije Žozepom Boreljom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Vučić: Priština konačno treba da počne da ispunjava obaveze

Foto: Printscreen/RTV Pink

Aleksandar Vučić

Tema razgovora bila je aktuelna situacija na Kosovu i Metohiji, evropski put Srbije, ali i usklađivanje spoljne politike Srbije sa EU.

- Istakao sam da je od najvećeg značaja da evropske institucije i zemlje članice EU ostanu pri čvrstom stavu da Priština konačno treba da krene da ispunjava preuzete obaveze, što se, pre svega, odnosi na formiranje Zajednice srpskih opština, čime bi i u praksi pokazali navodnu privrženost nastavku dijaloga i rešavanju svih otvorenih pitanja - naveo je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

On je dodao da se sa sagovornicima saglasio da je neophodno spustiti sve tenzije, smiriti napetosti i racionalno rešavati probleme, na čemu Srbija uvek insistira.


Predsednik Srbije, koji boravi u dvodnevnoj poseti Parizu gde prisustvuje mirovnom forumu, imao je radni ručak s Lajčakom i Boreljom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading