VUČIĆ SA HEROINAMA DRUGOG SVETSKOG RATA: Hrabrost koja se bori je jača od slabosti koja traje!

Autor:

Vesti

09.11.2022

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa Ester Bajer, jednom od retkih preživelih logorašica iz logora Sajmište i sa operskom divom Bredom Kalef, koja je u Drugom svetskom ratu izgubila 25 članova porodice

VUČIĆ SA HEROINAMA DRUGOG SVETSKOG RATA: Hrabrost koja se bori je jača od slabosti koja traje!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

Jevreji i Srbi zauvek prijatelji! Stradanje Jevreja u Drugom svetskom ratu je nešto što uvek moramo da osudimo i nikada zaboravimo.

Bila mi je velika čast da ugostim dve heroine preteškog, ali i čudesnog životnog puta, od kojih sam naučio da je hrabrost koja se bori, jača od slabosti koja traje.

Ester Bajer i Breda Kalef su, svaka na svoj način, obeležile istoriju našeg kolektivnog stradanja, ali i nesalomivog duha. Razgovarali smo o legatima naše prošlosti i vizijama budućnosti bez mržnje, straha i stradanja, kao i o rekonstrukciji centralne kule i dva muzeja koja ćemo izgraditi u okviru Memorijalnog centra Staro Sajmište 
- objavljeno je na Instagram profilu buducnostsrbijeav.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading