SONJA BISERKO STALA UZ KURTIJA I UDARILA NA DRŽAVU SRBIJU: Vučić je kriv za sve, sve radi u dogovoru sa Rusijom!

Autor:

Vesti

08.11.2022

07:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je u izjavi u emisiji "Kallxo Përnime" iznela niz skandaloznih optužbi na račun predsednika Srbije

SONJA BISERKO STALA UZ KURTIJA I UDARILA NA DRŽAVU SRBIJU: Vučić je kriv za sve, sve radi u dogovoru sa Rusijom!

Foto: Media centar

Sonja Biserko

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava Sonja Biserko rekla je da je uklanjanje Srba iz kosovskih institucija namet Beograda.

- Uvek je bila politika Beograda da instrumentalizuje kosovske Srbe. Radili smo mnoga istraživanja i istraživanja sa kosovskim Srbima i znamo šta oni misle o Beogradu. Imaju mnogo problema sa Beogradom, ali i zavise od njega, tako da su neka vrsta pijuna Beograda i potpuno nemoćni da sami nešto urade, a čak i ako nešto urade sami, biće im pretnji od Beograda - rekla je ona.

Foto: Printscreen

 

 

Prema njenim rečima, nedavne akcije Srbije, preko kosovskih Srba, napravljene su kako bi srpska strana izbegla ozbiljan dogovor u okviru kosovsko-srpskog dijaloga, pominjući ovde i francusko-nemački predlog.

- Ovde je veoma popularno reći da je Kurt odgovoran za sve. Ali mnogi razumeju da je to manipulacija jer znate da ovaj sporazum Berlina i Pariza Beograd nije prihvatio, kao što je (Ivica) Dačić juče rekao. - 

- Tako da je ova situacija bila neka vrsta bekstva ili poricanja da se napravi bilo kakav ozbiljan dogovor sa Kosovom. Takođe mislim da je ova manipulacija kosovskim Srbima naš stari problem jer se ponašaju baš onako kako Beograd želi, instrumentalizovani su pogotovo što je Srpska lista bila instalirana -  naglašava Biserko u intervjuu za emisiju „Kallxo Përnime“.

Biserko je rekla da se slaže sa izjavom premijera Aljbina Kurtija da odluku o napuštanju kosovskih institucija diktira predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da to čini u koordinaciji sa ruskim ambasadorom u Beogradu, sa kojim se redovno konsultuje u vezi sa Kosovo.

- Slažem se sa ovom izjavom. Čak sam želeo da to pomenem jer to nije želja samo Beograda, već je to želja Rusije jer žele da postoji zamrznuti konflikt na Kosovu, ali i u Bosni i da stvara nevolje/pakao gde god mogu i gde god. kroče na planetu - rekla je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (5)

Loading
pera

08.11.2022 12:32

Terjte ovu iz Srbije ili u zatvor. Dali bi ovako smela da prica u Americi

Boki A.

08.11.2022 13:32

Mišljenja ne moraju biti ista , svako drugo razmišljanje je dobro došlo, ako je kreativno ili bolje. Dozvoljavati ovakvim medijsko eksponiranje ,pokazuje da je država slaba a spoljni uticaj prejak. Vreme je da te silne vladine organizacije,popaljeno kućama odakle su i stigli .

Vesna

08.11.2022 14:31

Nek ova matora baba pusi kurac

Ranko

08.11.2022 16:49

Zasto s e ovoj budali daje toliki prostor...