VESIĆ: Nadležni da utvrde ko je plaćao pokušaj atentata i ko politički učestvuje u širenju laži tog klana (VIDEO)

Autor:

Vesti

08.11.2022

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i član Predsedništva SNS Goran Vesić izjavio je večeras da je vreme da nadležni organi utvrde ko je planirao ubistvo predsednika Aleksandra Vučića i ko politički podržava klan Belivuk-Miljković.

- Mesecima u Skupštini Srbije slušamo optužbe poslanika opozicije na račun predsednika Vučića u vezi sa klanom Belivuk-Miljković. Mesecima slušamo kako napadaju predsednika Vučića da je izrežirao suđenje, da je to klan koji je stvorila država, a danas smo saznali na suđenju da je pravi vođa tog klana vođa crnogorskog klana, Radoje Zvucer, nudio pet miliona evra za ubistvo Aleksandra Vučića. Danas nismo čuli nijednu reč, nijednog poslanika opozicije da se zbog toga izvini, niko nije rekao da su govorili laži i neistine, a slušali smo ih kao portparole Belivuka i Miljkovića kako su prenosili ono što su oni pričali na suđenju - naveo je Goran Vesić i dodao:

- Kad se danas na suđenju čulo da je nuđeno pet miliona evra za glavu predsenika Vučića, niko se više time nije bavio, odjednom kao da suđenje zanjih ne postoji. Mislim da je vreme da pozovemo sve nadležne organe da istraže te tvrdnje i da se utvrdi ko je plaćao pokušaj ubistva predsednika Vučića i ko je plaćao organizovanje njegovog atentata i da se na kraju utvrdi i ko su oni koji politički učestvuju u tome i koji šire laži tog klana jer očigledno da ono što se dešava na suđenju se preselilo na političku scenu Srbije i vreme je da se utvrdi i da utvrdimo ko politički podržava taj klan.

Okrivljeni svedok Srđan Lalić rekao je danas u nastavku suđenja kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Specijalnom sudu u Beogradu da su pripadnici te grupe kao najveću pretnju videli predsednika Aleksandra Vučića, čiju likvidaciju su i planirali.


Lalić je ispričao sudu da je od ostalih pripadnika grupe čuo da je Radoje Zvicer, vođa Kavačkog klana, čiji je ogranak činila grupa Belivuk-Miljković, poslao pet miliona evra kako bi se svgnula aktuelna vlast u Srbiji i postavila neka koja bi radila u korist klana.

Pripadnici ove kriminalne grupe optužnicom se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading