GUBE TRI BODA: Šokantna ODLUKA pred Svetsko prvenstvo u Kataru!

Autor:

Sport

08.11.2022

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo se čekalo.

GUBE TRI BODA: Šokantna ODLUKA pred Svetsko prvenstvo u Kataru!

Foto: Starsport

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani doneo je hitnu presudu i potvrdio plasman reprezentacije Ekvadora na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Ipak, FS Ekvadora je dobio kaznu zbog "falsifikovanja" pasoša igrača Bajrona Kastilja.

Iako se nedeljama pisalo i pričalo da bi južnoamerička selekcija mogla da bude izbačena sa Mundijala, to se na kraju nije dogodilo.

Upravo će Ekvador odigrati prvi meč na SP protiv Katara u Dohi.

Ovom presudom okončani su snovi Čilea i Perua da će, ipak, igrati u Kataru.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Bajron Kastiljo u dresu Ekvadora na meču protiv Japana

Čile i Peru su tvrdili da baš oni treba da zamene Ekvador, navodeći da je pomenuti Kastiljo zapravo Kolumbijac, te da nije imao pravo nastupa u osam mečeva kvalifikacija za SP.

FIFA je odbila žalbu Čilea, a toj federaciji se potom pridružio i Peru u žalbi Sudu u Lozani.

CAS je presudio da je Kastiljo, prema pravilima FIFA, imao pravo da igra u kvalifikacijama "s obzirom da su ga ekvadorske vlasti priznale kao državljanina Ekvadora".

Međutim, sudije CAS-a su takođe navele da prihvataju argument da je Kastiljo rođen u Kolumbiji i da su lažne informacije o njegovom datumu i mestu rođenja korišćene za dobijanje ekvadorskog pasoša.

Zbog toga će FS Ekvadora morati da plati kaznu od 100.000 švajcarskih franaka FIFA, ali to je nikakva suma u poređenju sa onom koju će Ekvador dobiti za učešće na SP, a ona iznosi čak 9.000.000 dolara.

Ekvadorci su dobili još jednu kaznu, pa će u predstojećim kvalifikacijama za Mundijal takmičenje krenuti sa tri boda minusa, ali ni ta kazna neće mnogo teško pasti ovoj selekciji.

Naime, Mundijal 2026. godine biće prvi na kojem će učestvovati 48 reprezentacija, pa će se čak šest južnoameričkih reprezentacija plasirati na njega.

Fudbalska reprezentacija Ekvadora će igrati u Grupi A sa domaćinom Katarom, Holandijom i Senegalom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading