UPOZORENJE PREMIJERKE: Nalogodavci i glavni organizatori atentata na Vučića još uvek su na slobodi!

Autor:

Vesti

08.11.2022

20:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ćemo čuti makar jedno ”izvini” od svih onih koji su ismevali saznanja naših službi o pripremi atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pitala je danas na Tviteru premijerka Srbije Ana Brnabić.

UPOZORENJE PREMIJERKE: Nalogodavci i  glavni organizatori atentata na Vučića još uvek su na slobodi!

Foto: Tanjug

Ana Brnabić, premijerka Srbije u Narodnoj skupštini

Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je navode svedoka saradnika Srđana Lalića tokom drugog dana saslušanja u Specijalnom sudu u Beogradu povodom predmeta Belivuk-Miljković.

Predsednica Vlade upozorila je na činjenicu da se nalogodavci atentata na lidera Srbije Aleksandra Vučića i dalje nalaze na slobodi.

- Nakon svega što smo danas čuli u sudnici Specijalnog suda u Beogradu, jasno je da je klan Veljka Belivuka bio spreman da menja demokratski izabranu vlast u Srbiji. NJihov najveći protivnik je upravo predsednik Aleksandar Vučić. Hvala našim službma bezbednosti koje su sprečile atentat na predsednika Srbije kada je objavio rat protiv organizovanog kriminala i mafije. Ali borba nije gotova, nalogodavci i glavni organizatori još uvek su na slobodi i van domašaja naših službi. Konačno, sada kada smo čuli i priznanje od onih koji su planirali napad na srce države, da li ćemo čuti makar jedno ”izvini” od svih onih koji su ismevali saznanja naših službi? - pitala je Brnabić na Tviteru.

 

 

Podsećamno, Srđan Lalić koji svedoči na suđenju kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića priznao je da su planirali ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- U januaru 2021. Marko i Veljko su išli kod Zvicera povodom rođenja njegovog deteta. Pošto su od dela crnogorskih službi koje su pod kontrolom kavčana dobili informaciju da se sprema njihovo ubistvo, na aerodromu su se pojavili kao živi mamac, kako bi se pohapsili neki škaljarci. Dok su boravili tamo, a i posle sa oduševljenjem su govorili kako su ih vozili u naoružanim konvojima, kako deo službe stoji iza njih, kako bi to trebalo uspostaviti i ovde u Srbiji. Zvicer je obezbedio oko pet miliona evra i balističku pomoć dela tih službi koje su za svrgavanje političkih strukturi ovde u Srbiji, da se ovede neko podoban, ko bi radio u interesu klana.  U tu svrhu su već i bila sprovođenja neka delovanja preko društvenih mera, ispisivanje parola. Najveću pepreku su videli u predsedniku. Bilo je dogovoreno da prvi veći protesti budu uz velike nemire, a sve u cilju pritiska na vladajuću strukturu. Bilo reči i oko atentata na predsednika. Bilo je reči o postavljanju eksplozivnih naprava na javnim površinama - rekao je Lalić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading