Nemci i Šolak ujedinjeni u pretnjama Vučiću: Hajka na predsednika zbog doslednog stava o sankcijama Rusiji!

Autor:

Vesti

01.11.2022

14:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka pojačava pritisak na srpske vlasti da se priključe sankcijama protiv Rusije, navodi list Velt.

Nemci i Šolak ujedinjeni u pretnjama Vučiću: Hajka na predsednika zbog doslednog stava o sankcijama Rusiji!

Foto: Tanjug/R. Prelić

Mediji u vlasništvu tajkunske Junajted grupe i Dragana Šolaka tekstom Dojče velea koji su objavili po ko zna koji put vrše pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića na to da Srbija uvede sankcije Rusiji.

Berlin zahteva od Srbije da se odluči ili za put u Evropsku uniju ili za partnerstvo sa Rusijom, kažu izvori lista Velt iz Berlina, a šolakovski mediji brže bolje prenose takve informacije.

- Nužnost odluke sve je veća s obzirom na geopolitički razvoj - rekao je neimenovani predstavnik Vlade novinaru lista, navodi se u tekstu koji prenosi Dojče vele.

"Vlada ne razmatra uvođenje sankcija Rusiji"

Novi potpredsednik srpske Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, podsetimo, rekao je nedavno da Vlada "ne razmatra“ uvođenje sankcija Rusiji.

On je ukazao da su i dalje na snazi zaključci Saveta za nacionalnu bezbednost izdati po samom početku rata u Ukrajini. Tamo se navodi da Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, te da odbija uvođenje sankcija Moskvi.

Brnabić o pritiscima i pretnjama na Srbiju da uvede sankcije Rusiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić govorila je početkom prošlog meseca o aktuelnoj situaciji kada je u pitanju rat u Ukrajini i poziciji Srbije u aktuelnom političkom trenutku.

Prethodnih nedelja svedoci smo pritisaka na Srbiju da uvede sankcije Rusiji. Premijerka Srbije Ana Brnabić govorila je o tome kako ti pritisci izgledaju, šta joj govore zapadne diplomate, kao i kakve su posledice ukoliko ne uvedene sankcije.

- To traje već nekoliko meseci zato što je od početka rata u Ukrajini Srbija na kraju ostala kao jedina zemlja na evropskom kontinentu koje nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji... Ali mi smo na kraju jedina zemlja koja za jotu nije promenila svoju poziciju i u tom smislu mi i dalje branimo tu poziciju i ta pozicija je potpuno jasna - istakla je Brnabić i dodala:

Još jednom da kažem sasvim jasno i za naše građane i za naše strane partnere: naša pozicija u tome nije neutralna! Mi smo i u zaključku Saveta za nacionalnu bezbednost jasno osudili agresiju na Ukrajinu kao kršenje osnovnih principa međunarodnog prava, zato što to predstavlja povredu teritorijalnog integriteta jedne međunarodno priznate države. Ali smo takođe u tom zaključku, kog se i danas držimo, rekli da nije u našem nacionalnom interesu da uvodimo sankcije Ruskoj Federaciji - rekla je ona tada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading