ISTRAŽIVANJE POTVRDILO: SNS ubedljivo najdominantnija sa 46,3 odsto, a evo na kom mestu se nalazi opozicija

Autor:

Vesti

26.10.2022

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska napredna stranka je i dalje dominantna politička partija u Srbiji pošto je podržava 46,3 odsto građana, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Faktor plus.

ISTRAŽIVANJE POTVRDILO: SNS ubedljivo najdominantnija sa 46,3 odsto, a evo na kom mestu se nalazi opozicija

Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bs

Istraživanje javnog mnjenja koje je ova agencija radila za Blic TV, pokazuje da je sledeća po snazi Socijalistička partija Srbije koju podržava 10,8 odsto građana, a na trećem mestu je Stranka slobode i pravde sa 6,8 odsto podrške.

Kada je reč o strankama usmerenim ka desno, najveći rast rejtinga zabeležen je kod koalicije NADA-Novi DSS-POKS, koju podržava 5,7 odsto građana, dok je u martu, neposredno pred parlamentarne izbore, imala podršku samo 2,2 odsto građana.

Istu podršku u martu su imale i Dveri, a ona sada iznosi 3,4 odsto.

Rast podrške zabeležili su i Zavetnici, i to sa martovskih 3,7 odsto na sadašnja četiri procenta.

Istraživanje je pokazalo da bi izborni cenzus od tri odsto, da se izbori održavaju danas, prošli i pokret Ne davimo Beograd, koji ima 4,3 odsto podrške.

Ispod crte bi ostalo osam stranaka među kojima su i Narodna stranka sa podrškom od 2,8 odsto, Zajedno za Srbiju/Ekološki ustanaka sa 2,5 odsto, Demokratska stranka sa 2,2 procenta, SDS i SRS sa po 1,5 odsto, Dosta je bilo sa 1,3 odsto, Pokret slobodnih građana sa 1,2 odsto i Skupština slobodne Srbije sa 1,1 procenat.

Poređenje ovog istraživanja sa martovskim, pokazuje da je u međuvremenu ojačala desnica, SNS blago pao dok su ostale stranke ostale manje-više na istim pozicijama, navodi list.

Ujedinjeni za pobedu Srbije su proletos imali podršku 13,7 odsto građana a kada bi se sada sabrali rezultati SSP, NS, DS i PSG dobilo bi 13 procenata.

Blagi rast su zabeležio i zeleni blok koji je pred izbore podržavalo 4,7 odsto birača, a kada bi se sabrali sadašnji rezultati Ne davimo Beograd i Zajedno za Srbiju/Ekološki ustanak, došlo bi se do procenta od 6,8, piše Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading