TAJKUNI I STRANCI NEĆE DONOSTI ODLUKE U SRBIJI: Ključna poruka predsednika Vučića sa GO SNS! (VIDEO)

Autor:

Vesti

23.10.2022

09:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završena je sednica Glavnog odbora SNS posle koje se javnosti obratio predsednik Vučić.

TAJKUNI I STRANCI NEĆE DONOSTI ODLUKE U SRBIJI: Ključna poruka predsednika Vučića sa GO SNS! (VIDEO)

Foto: printscreen

Vučić je na početku obraćanja pričao o opštoj političkoj situaciji.

- Razgovarali smo o aktuelnoj političkoj situaciji, sastavu nove vlade i onome što je za nas od presudnog značaja. Razmenili smo mišljenja, ne retko oprečna - rekao je Vučić i dodao:

- Predsedništvo je prihvatilo predlog Ane Brnabić o sastavu novog kabineta. Neću da govorim previše o političkoj situaciju sem u nekoliko rečenica. Kada smo preuzeli vlast tamo 2012. godine, a ne mislim da je vlast ružna reč iako se pretvorila u ružnu reč. To je lepa reč. Promenili smo Srbiju i mnogo toga dobro uradili.

- Prvi put biramo vladu kada znamo da imamo ratno stanje u okruženju. Kada vidite da reč kompromis ne postoji. Računam na našu mudrost i posvećenost, videćete 55 odsto ove stranke su žene, verujem u njihivu mudrost, staloženost i stabilnost i zahvaljujući njima možemo da donosimo prave odluke za našu zemlju. Rekao sam da se nadam da naša stranka nikad neće postati jedna od onih žutih ili demokratskih, koji su to iskoristili da se obogate i naprave poslove za sebe, a za narod ništa. Ne želim da budemo biznis stranka i to je najvažnija stvar – rekao je predsednik.

Republika

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić

 

- Ponosan sam na mnoge ljude čija imena neću pročitati kao imena nove vlade. Svi ti ljudi će da nastave vredno da rade i da se bore za našu zemlju, i od onih koji više neće biti u Vladi, a nastaviće da rade za našu zemlju.  Trudili smo se da napravimo Vladu koja će da prezimi ovu zimi i možda sledeći, pa će doći do mnogo značajnih promena, a za nas je važno da pokazujemo da imamo dobre ljude i da se borimo za ljude i da ćemo Srbiju moći da vodimo na najbolji mogući način.

Kako je rekao šef SNS, mnogi koji nisu planirani za ministarske funkcije nastavljaju da se bore za Srbiju i naprednjake.

- Je li se bunio Zlatibor Lončar? Je li se bunio Marko Đurić? Je li se bunio, nećete verovati, Nebojša Stefanović? Je li se bunila Jandranka? Nisu - poručio je predsednik.

- Pred nama su veliki izazovi, na prvom mestu KiM, a na drugom mestu su pritsci na našu zemlju, imamo podelu u Srbiji, ali dužnost SNS je da brine o narodu Srbije. Svi ti pritisci biće samo teži, jer mi smo zemlja koja kod jednog dela Međunarodne zajednice budu nečistu savest zbog onoga što su nam uradili. Naša politika je slobodna, uvek ćemo sami donositi odluke, 10 godina smo iskoristili da podignemo našu zemlju, više nego u poslednjih 100 godina. Stranka je suština demokratije, zna se ko bira put države u budućnosti, moraćemo da radimo mnogo više, kada ne budem predsednik biću u stranci i biću sa vama, neću ići nigde, ne trebad a se stidimo svoje stranke nego da se ponosimo njom. 

Predsednik Ana Brnabić

– Ministartsvo spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar odbrane Miloš Vučević, potpredsednik Vlade i ministar finansija bude Siniša Mali, ministar poljoprivrede Rade Basta, ministar za zaštitu životne sredine Irena Vujović, ministar pravde Maja Popović, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministar prosvete Branko Ružić, ministar zdravlja Danica Grujičić, ministar za brigu o demorgafiji i porodici Darija Kisić, ministar kulture Maja Gojković...

Svi ministri:

Miloš Vučević, ministar odbrane
Siniša Mali, ministar finansija
Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine
Rade Basta, ministar privrede
Jelena Tanasković, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Irena Vujović, ministar za zaštitu životne sredine
Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Dubravka Negre, ministar rudarstva i energetike
Maja Popović, ministar pravde
Aaeksandar Martinović, ministar za upravu i lokalnu samoupravu
Tomislav Žigmanov, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog
Bratislav Gašić, MUP
Tanja Miščević, ministar za evropske integracije
Branko Ružić, ministar prosvete
Jelena Begović, ministar za nauku
Danica Grujičić, ministar zdravlja
Nikola Selaković, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja
Darja Kisić, ministar za brigu o porodici
Husein Memić, ministar za turizam
Zoran Gajić, ministar sporta
Maja Gojković, ministar kulture
Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading