MARIANI PORUČIO: Poštujem stav Srbije da ne uvodi sankcije Rusiji

Autor:

Vesti

23.10.2022

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mariani ja naglasio da EU ucenjuje sve one koji se ne slažu sa njenim stavom.

MARIANI PORUČIO: Poštujem stav Srbije da ne uvodi sankcije Rusiji

Foto: Printscreen/Youtube/Télé Matin

Francuski evroparlamentarac iz grupacije Identitet i Demokratija Tijeri Mariani kritikovao je Evropsku uniju zbog zahteva da Srbija uvede sankcije Rusiji i dodao da poštuje stav Srbije, prenosi RTV.

Evropski parlament je najglasniji među briselskim institucijama u pozivima Srbiji da se uskladi sa spoljnom i bezbednosnom politikom unije u pogledu sankcija Rusiji.

Republika

Foto: Tanjug/ V. Sporčić

Aleksandar Vučić

Mariani ja naglasio da EU ucenjuje sve one koji se ne slažu sa njenim stavom.

- Imam veliko poštovanje prema stavu Srbije jer Srbija zadržava svoje specifičnosti. Šta želi Evropa? Evropa je godinama sanjarila, danas Evropa ucenjuje. U realnosti to uvek izgleda ovako, ako ne delite nas stav nećete imati ni naše subvencije. Smatram da je pozicija Srbije hrabra jer ona samo želi da poštuje svoju istorijsku tradiciju i svoje nasleđe - kaže Mariani.

Na pitanje mogu li zahtevi tog tipa da budu kontraproduktivni i okrenu Srbiju u pravcu suprotnom od EU, Mariani je istakao da je to jeste kontraproduktivno i po Srbiju i po Evropu.

- Nedavno smo saznali da je procenat usklađivanja spoljne politike Srbije sa Evropskom unijom spao sa 60 odsto na 45. Ja to zovem stopa potčinjenosti. U stvarnosti, Srbija ima svoju istoriju i ostaje po strani. Na primer danas u konfliktu sa Rusijom , potreban nam je posrednik. Ja bih radije da to bude Srbija koja nije u EU i ima odnose sa Rusijom nego da to bude Turska ili neko drugi. Vidim da u politici prema Balkanu postoje uvek dvostruki standardi. Od Srbije tražimo mnogo vise nego od Кosova ili Albanije. Vidimo da je iza svih tih rezolucija i izveštaja antisrpska politika koja je u stvari politika Nato, a koju nastavlja Evropska unija - kazao je on.

Marijani je poručio Srbiji da razmisli dobro u kom pravcu želi da ide jer je, kako kaže, realnost EU često napuštanje suvereniteta, napuštanje svojih specifičnosti i nasleđa.

- Uslovljavanje evropskih fondova i potčinjavanje su takođe neprihvatljivi - završava Mariani.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading