POLITIKA KOJU VUČIĆ VODI JE DA SE SRBIJA RAZVIJA I OSTANE VAN SUKOBA: Vesić o govoru lidera Srbije u UN

Autor:

Vesti

24.09.2022

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva SNS i narodni poslanik Goran Vesić, govorio je o tome da je Srpski blok odgovor predsednika Vučića na potrebu da se okupe svi kojima je Srbija na prvom mestu.

POLITIKA KOJU VUČIĆ VODI JE DA SE SRBIJA RAZVIJA I OSTANE VAN SUKOBA: Vesić o govoru lidera Srbije u UN

Foto: ST/N. PANČIĆ

Gostujući jutros na televiziji Pink, član Predsedništva SNS i narodni poslanik Goran Vesić, govorio je o tome da je Srpski blok odgovor predsednika Aleksandra Vučića na potrebu da se okupe sve stranke, pojedinci, pokreti, udruženja, kojima je Srbija na prvom mestu i koji u svom delovanju, kao pojedinci ili kao pokreti ili udruženja razmišljaju prevashodno o interesu Srbije.

- Ko je pratio govor predsednika u UN, mogao je da zaključi iz tog govora, kakva teška vremena dolaze. To smo mogli da čujemo i od drugih predsednika koji su se obraćali. Predsednik Vučić je govorio o tri globalna izazova koji nas očekuju i sa njima će se suočavati sve zemlje , bez obzira da li su bogatebili siromašne - rekao je Vesić.

Vesić je naveo da je prvi izazov energetska bezbednost, drugi nedostatak hrane, i treći nedostatak finansijskih sredstava.

- Mogli smo da čujemo predsednikovu izjavu posle sastanka u MMF-u, gde su mu rekli da će ova zima biti teška, ali da će sledeća biti još teža. To vrlo jasno govori kakvo nas vreme čeka i šta nas očekuje u budućnosti - rekao je Vesić i dodao da Srbiju dodatno očekuje pritisak oko rešavanja pitanja Kosova i Metohije.

Vesić je istakao da predsednik Rusije Vladimir Putin u svojoj želji da otcepi određene regione u Ukrajini i da ih pripoji Rusiji, koristi iste argumente koje je koristio NATO pakt kada je izvršio 1999. godine agresiju na teritoriji tadašnje Republike Jugoslavije.

- To znači da će oni pokušati da rešavanjem pitanja Kosova i Metohije, da oduzmu Putinu taj argument iz ruke, što nas dovodi u još težu situaciju, jer će se na nas vršiti dodatni pritisak - rekao je Vesić i dodao:

- Upravo je predsednik Vučić kada je govorio o očuvanju teritorijalnog integriteta pomenuo da je mnogo lidera govoreći pre njega reklo da je rat u Ukrajini prvi rat u Evropi, što inače nije tačno, jer prvi rat u Evropi koji se dogodio posle II sv rata jeste bio 1999. godine kada je NATO pakt izvršio agresiju nad tadašnjom Republikom Jugoslavijom i time direktno ugrozio suverenitet naše države.

Vesić je rekao da će biti puno probnih "balona", kao što je bio slučaj sa NON paper-om, kao i da će biti još različitih pokušaja da se izvrši pritisak na Srbiju.

- Za Srbiju je važno da vodi srpsku politiku. Dok je predsednik Vučić na vlasti, Srbija će voditi srpsku politiku. Pojedini mediji ovde su pokušavali da omalovaže njegov nastup u UN, kao i pojedini mediji u Hrvatskoj, pa i u Prištini. Neverovatno je to da imate kod nas političare koji kažu da Srbija sedi na dve stolice, kako se nije opredelila. Srbija sedi na srpskoj stolici, a naša stolica je ona kojom branimo interese Srbije. Naš interes je da se naša zemlja razvija, da ostane mimo sukoba, da nastavimo sa prilivom investicija i to je srpska politika koju vodi predsednik Vučić - rekao je Vesić.

Vesić je istakao da je predsednik Vučić govorio glasom razuma, i rekao stvari koje većina misli ali me smeju da kažu.

- Predsednik je pred Generalnom Skupštinom koju čine 193 zemlje koje su članice UN, najavio da ima još osam a posle skupštine će biti i devet nota o povlačenju priznanja samoproglašene nezavisnosti, danas 101 zemlja, od 193 članice UN ne priznaje samoproglašenu nezavisnost što nije bio slučaj 2012.godine i to je velika pobeda Vučića - naveo je Vesić.

Vesić je rekao da naši predsednici koji su govorili pre Vučića, odlazili su pred Generalnu Skupštinu gde je većina zemalja podržavala tu samoproglašenu nezavisnost. 

- To je najbolji pokazatelj kako je predsednik uspeo da nametne i promeni stvari na bolje kada je u pitanju Kosovo i Metohija - kazao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading