OBRAĆANJE ODGOVORNOG DRŽAVNIKA! Aleksandar Antić o izlaganju predsednika Vučića na Generalnoj skupštini UN-a!

Autor:

Vesti

22.09.2022

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Antic, potpredsednik Glavnog odbora SPS pohvalio je noćašnje izlaganje predsednika Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini UN-a.

OBRAĆANJE ODGOVORNOG DRŽAVNIKA! Aleksandar Antić o izlaganju predsednika Vučića na Generalnoj skupštini UN-a!

Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

- Predsednik Vučić je na najodgovorniji način iskoristio priliku da liderima sveta ponovi rešenost Srbije da očuva svoj suverenitet i teritorijalni integritet, podsećajući ih da teško kršenje principa UN u slučaju Kosova i Metohije neće i ne može biti prihvatljivo ni za Srbiju ni za međunarodni poredak - istakao je Aleksandar Antić i dodao:

- Srbija je preko predsednika Vučića zastupala u UN njene temeljne principe, boreći se protiv prava jačeg i na taj način se nametnula kao principijelni zaštitnik osnova međunarodnog poretka. Obraćanje predsednika Vučića bilo je obraćanje odgovornog državnika, privrženog striktnom poštovanju Povelje UN i svih drugih temeljnih međunarodnih dokumenata, kao jedinom načinu da se održi mir u svetu.

- To za Srbiju, kao malu zemlju, treba da bude razlog za ponos, jer se u velikoj međunarodnoj areni kao retko ko, hrabro i argumentovano borila ne samo za sebe, već i za principe na kojima treba da počiva današnji svet - zaključio je Antić.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading