UMRLA RADMILA MILENTIJEVIĆ! Vučić uputio telegram saučešća!

Autor:

Vesti

22.09.2022

06:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izražavam saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima profesorke Milentijević, piše u telegramu predsednika Vučića.

UMRLA RADMILA MILENTIJEVIĆ! Vučić uputio telegram saučešća!

Foto: Printskrin/Youtube/Ćirilica

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima povodom smrti Radmile Milentijević, bivše ministarke u Vladi Srbije, koja je preminula u 91. godini.

U saučešću se ističe kaže:

 

- Sa tugom sam primio vest o smrti Radmile Milentijević, koja je svojim neumornim radom i posvećenošću ostavila specifičan trag na našoj političkoj i intelektualnoj sceni. Srpkinja i Njujorčanka, profesorka i političarka, pisac i humanista, erudita i patriota, Radmila Milentijević će ostati upamćena kao žena borac, koja se predano i uporno zalagala za dobrobit našeg naroda i zemlje, kao i za čuvanje srpskog kulturnog nasleđa od zaborava.

- Izražavam saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima profesorke Milentijević. Neka počiva u miru - navodi se u saučešću predsednika Vučića.

Profesor Radmila Milentijević, pisac, istoričar, bivši ministar u Vladi Savezne Republike Jugoslavije i Vladi Srbije preminula je u Njujorku u 91. godini

Radmila Milentijević rođena je 27. oktobra 1931. godine u Azanji kod Smederevske Palanke, bila je profesor emeritus na Gradskom koledžu u Njujorku.

Veći deo života provela je u Americi. Doktorirala je 1970. godine na Univerzitetu Kolumbija. Bila je profesor na Gradskom koledžu u Njujorku, gde je predavala savremenu evropsku istoriju.

Bila je ministarka bez portfelja 1992. u Vladi SR Jugoslavije u vreme Milana Panića i ministarka informisanja 1997-1998 u Vladi Srbije koju je vodio Mirko Marjanović.

Patrijarh srpski Irinej odlikovao ju je 27. oktobra 2015. u Azanji ordenom Svetoga Save drugog stepena, kao velikom dobrotvoru Svete Saborne i Apostolske Crkve.

Bavila se humanitarnim radom i bila dobrotvor.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading