MINISTAR MOMIROVIĆ OBIŠAO RADOVE: U narednim mesecima završavamo deonicu Novi Beograd - Surčin!

Autor:

Vesti

21.09.2022

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obišao je danas raadove na izgradnji deonice Novi Beograd - Surčin, naglašavajući njenu važnost za celu zemlju.

MINISTAR MOMIROVIĆ OBIŠAO RADOVE: U narednim mesecima završavamo deonicu Novi Beograd - Surčin!

Foto: Republika

Najkvalitetnija saobraćajnica, put od strateške važnosti za Novi Beograd i Surčin koji će biti glavna veza Beograda sa auto-putem Miloš Veliki i koji će spojiti Beograd i zapadnu Srbiju moramo što pre pustiti u saobraćaj i zato očekujem da ćemo u narednim mesecima završiti radove, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture -Tomislav Momirović izjavio je tokom obilaska radova na izgradnji deonice puta Novi Beograd – Surčin, kao i dela auto-puta E-763.

- U prethodnim danima napravljen je neverovatan progres na ovom projektu, a s obzirom na to da ulazimo u samu završnicu moramo krenuti da radimo u dve smene, jer izgradnjom ove saobraćajnice otvara se bolja perspektiva i za Novi Beograd i za Surčin, kao i za grad Beograd - istakao je Momirović.

Foto: Republika

Nova deonica u izgradnji

 

Ministar Momirović je zaključio da saobraćajnom infrastrukturom povezujemo našu zemlju, menjamo Srbiju, a konkretno završetkom brze saobraćajnice Novi Beograd – Surčin će ljudi iz Užica, Prijepolja, Priboja, Požege, Arilja, Novog Pazara brže dolaziti u Beograd, a Beograđani putovati u zapadnu Srbiju, istočnu Bosnu i dalje ka Crnoj Gori.

Ministar Momirović je dodao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokrenuo izgradnju svih ovih koridora i auto-puteva za naše građane, kao i da oni predstavljaju preduslov za nove investicije i dalji rast plata i penzija, ali i put u jednu potpuno novu i bolju perspektivu i zato kada se pojavi problem eksproprijacije moramo biti partneri države zbog završetka projekata koji su nosioci ekonomskog razvoja.

Pre obilaska radova ministar Momirović održao je sastanak u kampu kineske kompanije „China Communication Construction Company” na kome se razgovaralo o svim aktuelnim temama vezano za nastavak izgradnje deonice puta Novi Beograd – Surčin.
Deonica puta Novi Beograd – Surčin, kao deo auto-puta E-763 „Miloš Veliki“, dužine je 7,9 kilometara i vredna je 58 miliona evra. Izvođač radova je kineska kompanija „China Communication Construction Company”.

Foto: Republika

Sastanak u kampu kineske kompanije

 

Komentari (0)

Loading