JOŠ JEDNA MISTERIOZNA SMRT U MOSKVI: Okliznuo se i pao niz stepenice - ruski visoki zvaničnici padaju kao sveće!

Autor:

Svet

21.09.2022

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan visoki zvaničnik neobjašnjivo je preminuo dok broj mrtvih među ruskom elitom nastavlja da raste.

JOŠ JEDNA MISTERIOZNA SMRT U MOSKVI: Okliznuo se i pao niz stepenice - ruski visoki zvaničnici padaju kao sveće!

Foto: tanjug/AP

Kremlj

Anatolij Geraščenko (73), bivši šef moskovskog Instituta za avijaciju (MAI), navodno se jutros okliznuo i pao niz stepenice u sedištu instituta u ruskoj prestonici.

„U nesreći je 21. septembra 2022. godine preminuo Anatolij Nikolajevič Geraščenko, doktor tehničkih nauka, profesor, savetnik rektora Moskovskog vazduhoplovnog instituta“, saopštila je pres-služba organizacije.

„Osoblje Moskovskog vazduhoplovnog instituta izražava saučešće porodici i prijateljima Anatolija Nikolajeviča. Ovo je kolosalan gubitak za MAI i naučnu i pedagošku zajednicu.'


MAI je jedan od vodećih ruskih naučno-istraživačkih univerziteta odgovoran za razvoj vazduhoplovne tehnologije i usko je povezan sa Putinovim Ministarstvom odbrane.

Geraščenko proveo je ceo život radeći u institutu, pohađajući univerzitet kao inženjer pre nego što je osam godina uspeo da vodi operaciju. Dobio je rusku medalju Ordena za zasluge za otadžbinu prve klase i bio je istaknuti profesor sa više od 50 naučnih publikacija koji je ostao uticajan savetnik i nakon penzionisanja 2015.

Njegova krajnje sumnjiva smrt dogodila se manje od dve nedelje nakon što je rukovodilac Vladimira Putina za razvoj ogromnih ruskih arktičkih resursa „pao u vodu“ dok je plovio pored pacifičke obale zemlje.

Ivan Pečorin (39), bio je generalni direktor Putinove Korporacije za razvoj Dalekog istoka i Arktika i nedavno je prisustvovao velikoj konferenciji koju je u Vladivostoku organizovao ratni huškač Kremlja.

Njih dvoje su poslednji u dugom nizu visokih zvaničnika iz ruskog energetskog, tehnološkog i finansijskog sektora koji su povezani sa Kremljom koji su poslednjih meseci umrli u sumnjivim okolnostima.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading