LEPILI PLAKATE PO VRANJU, PA ZAVRŠILI NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Pomešali Matića sa PEVAČEM, svi zanemeli!

Autor: Republika

Vesti

27.08.2022

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred sudom u Vranju počelo suđenje za ugrožavanje sigurnosti člana vladine radne grupe za zaštitu i bezbednost novinara.

LEPILI PLAKATE PO VRANJU, PA ZAVRŠILI NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Pomešali Matića sa PEVAČEM, svi zanemeli!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Zatvor

U Osnovnom sudu u Vranju počelo je suđenje četvorici optuženih koji se terete da su nakon boravka predstavnika stalne radne grupe za bezbednost novinara u prostorijama zazidanog OK radija, oblepili centar Vranja plakatima sa fotografijom Verana Matića i tekstom zbog kog je tužilaštvo podnelo optužni predlog za ugrožavanje njegove sigurnosti.

U sudnici su izneli odbranu Behar Saliji, Zijadin Iljazi, Ćemal Rahimi i Elvir Iljazi, saopšteno je iz Udruženja novinara Srbije. Svoj iskaz dao je i oštećeni Veran Matić, koji je predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija, član vladine radne grupe za zaštitu i bezbednost novinara i stalne radne grupe za bezbednost novinara.

Republika

Foto: Medija centar Beograd

Veran Matić

Okrivljeni su naveli da ne prepoznaju oštećenog, da se ne sećaju osobe koja ih je angažovala za lepljenje plakata i dala im za to nadoknadu, niti poznaju taksistu koji ih je iz Bujanovca dovezao do Vranja i vratio nazad.

Na pitanja sudije Ankice Đorđević i zastupnice Matića, koji se pridružio tužilaštvu u krivičnom gonjenju okrivljenih, advokata Krune Savović da li im je to prvi put da rade takav posao i čini li im se čudnim da je traženo da lepe plakate noću, okrivljeni su potvrdili da nisu ranije to radili, a da su prihvatili posao misleći da je reč o najavi manifestacije i pevača na takvoj vrsti događaja.

- Izvinjavam se što sam upao u ovu stvar. Nisam znao lice koje je bilo na posteru. Niti sam ga video. Bio sam prevaren od osobe koja mi je to dala. Mislio sam da je reč o pevaču, odgovorio je Behar Saliji na pitanje svog advokata Milana Đorđevića, koji zastupa svu četvoricu optuženih, prepoznaje li Matića.

Na pitanje zamenice Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju Ivane Jovčić da li se oseća ugroženim Matić je odgovorio potvrdno.

- U međuvremenu su se dogodile dve situacije koje potvrđuju stanje osećaja moje ugrožene bezbednosti i moje porodice. Prvo je suđenje Dejanu Nikoliću i još dvojici za pretnje i nasrtaj na OK radio, kada je Dejan Nikolić ponovio pretnje, proširujući ih na sve one koji su tada izjavili da se osećaju nebezbedno. To sam protumačio i kao pretnju meni, rekao je Matić. Dodao je da je s tim u vezi zajedno sa koleginicom iz „Jugpresa” Ljiljanom Stojanović dao izjavu tužilaštvu.

Nelegalnom građevinom kojom je nadograđen prostor kladionice „Koloseum” iza koje stoji Dejan Nikolić Kantar, trenutno u pritvoru, zazidani su prozori OK radija početkom juna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading