GRENEL PONUDIO POMOĆ SAD: Ako Evropa ne može, ako Bajden ne zna, rado ću se uključiti!

Autor:

Vesti

26.08.2022

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prišštine Ričard Grenel ponudio je svoju pomoć američkom predsedniku Džozefu Bajdenu u iznalaženju prihvatljivog rešenja za dve strane, prenosi "Pavlović tudej".

GRENEL PONUDIO POMOĆ SAD: Ako Evropa ne može, ako Bajden ne zna, rado ću se uključiti!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Grenel je naveo da, ukoliko EU ne može da ponudi rešenje, SAD moraju preuzmu aktivniju ulogu i uključe se i dodao da će, ako ni Bela kuća ne zna način kojim bi se došlo do prihvatljivog rešenja za obe strane, on rado priskočiti u pomoć.

- Ako Evropljani ne mogu da postignu sporazum za rešavanje trenutnih tenzija na Balkanu, onda će Bela kuća morati da siđe sa margine i da pronađe obostrano prihvaćeno rešenje. Ako Džo Bajden ne zna kako to da uradi, rado ću uskočiti i pomoći mu - izjavio je Grenel u razgovoru za "Pavlović tudej".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je juče u Beogradu razgovore o Kosovu i Metohiji sa specijalnim izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom i izaslanikom SAD za zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, koji su završeni 15 minuta posle ponoći.

Sastanku su prisustvovali i ambasadori SAD i EU u Srbiji Kristofer Hil i Emanuel Žiofre.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vlada

26.08.2022 12:31

Grenel pošteno zarađuje pare koje mu dajemo..