KURTI I ŠOLAK UDARILI NA GRENELA: Brutalna kampanja protiv Amerikanca

Autor: B. K. - T. B.

Vesti

21.08.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinar Danasa nazvao ga remetilačkim faktorom samo zato što je kritikovao poteze Prištine.

KURTI I ŠOLAK UDARILI NA GRENELA: Brutalna kampanja protiv Amerikanca

Foto: Tanjug/AP, Twitter

Kolaps pregovora u Briselu je frustrirajući. Zabrinut sam što je Aljbin Kurti odbio sve predloge. On jeste snažan pregovarač, ali mora i da dođe s nekom idejom. Pregovori nisu jednosmerna ulica...

Ova rečenica Ričarda Grenela, bivšeg Trampovog specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine, razumljivo je razbesnela Albance, međutim, ono što je manje razumljivo jeste to što su se Kurtijevoj salvi napada na Amerikanca pridružili i neki u Srbiji. A kad kažemo neki, pogađate, mislimo na medije u vlasništvu Dragana Šolaka.

UMEŠAO I HOLBRUKA

Tako je novinar Danasa Božidar Andrejić, gostujući na N1 (to je, inače, specijalnost Šolakove medijske mreže, da jedni druge pozivaju u goste i tako stvaraju zatvoreni krug sagovornika i mišljenja), poručio da je Ričard Grenel remetilački faktor u dijalogu. I to ne samo danas već je to bio i ranije.

- Grenel je već duže u samom tom procesu remetilački faktor. On u svojoj izjavi sugeriše izvesnu neodređenost, ali ja to znam, imitacijom buldožerskog stila Ričarda Holbruka bio je smetnja Evropi - izneo je Andrejić.

Ovakav stav, manje-više, identičan je narativu koji sedmicama plasiraju Šolakovi mediji, nekako tačno od trenutka kada je Grenel iznervirao Prištinu čestitajući Srbima s Kosova i Metohije Vidovdan, nastavivši potom u seriji postova na Tviteru da iznosi ozbiljne kritike na račun ponašanja Aljbina Kurtija i ljudi koji ga okružuju.

Republika

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Marko Matić

Kako za Republiku naglašava Marko Matić, direktor Centra za odgovorne medije, novinari pod kontrolom Dragana Šolaka koriste svaku priliku za sticanje jeftinih političkih poena i borbu protiv vlasti koja im nije po volji.

- Problem je što u te svrhe koriste i one teme koje bi morale da budu deo nacionalnog konsenzusa i koje predstavljaju javni interes. To je primer vrhunske političke neodgovornosti i nerazumevanja nacionalnih interesa sopstvene države i naroda i građani su na izborima jasno stavili do znanja šta misle o Šolakovim političkim eksponentima i njihovim medijskim logističarima - smatra Matić.

A zašto Grenel toliko smeta. Ne, naravno, samo zbog Tviter objava već, pre svega, zbog činjenice da će, u slučaju pobede Donalda Trampa na narednim predsedničkim izborima u SAD, on zauzeti jednu od dve najviše pozicije u vašingtonskoj administraciji - potpredsedničku ili državnog sekretara.

SKUP U ARIZONI

Republika

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

Podsetimo, na nedavnom predizbornom skupu u Arizoni (takozvani midterm izbori za Kongres održavaju se u novembru i na njima, sva je prilika, Trampovi republikanci naneće težak poraz Bajdenovim demokratama) Tramp je nahvalio Grenela, ne krijući da mu je on jedan od najvernijih i najpouzdanijih saradnika.

- Imamo mog prijatelja koji je apsolutno neverovatan, on je tako čvrst. Uradio je sjajan posao za nas u Vašingtonu i Nemačkoj. Tek ćeš čuti mnogo lepog o sebi, hvala ti, Rik - poručio je Tramp, nakon čega je Grenel dobio višeminutne ovacije prisutnih.

Vučić: Zašto to sebi radimo?

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Aleksandar Vučić

Tokom jučerašnjeg obraćanja predsednik Aleksandar Vučić govorio je i o napadima na Ričarda Grenela:

- Grenel je jedan od retkih koji ima pošten pristup i hrabar je čovek koji sme da kaže šta stvarno misli. Pa zašto vam on smeta, našli ste jednog jedinog koji ne govori protiv Srba. On danas predstavlja pola Amerike, prvi put se u njihovim emisijama govori da mi nismo krivi jer on to priča. Zašto to sebi radimo?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading