A ŠTA VI VIDITE KADA SE POGLEDATE U OGLEDALO? Premijerka Brnabić oštro odgovorila Jandrokoviću!

Autor:

Vesti

21.08.2022

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je Hrvatska odbacuje optužnicu za napad na kolonu srpskih izbeglica, na šta je reagovala predsednica Vlade.

A ŠTA VI VIDITE KADA SE POGLEDATE U OGLEDALO? Premijerka Brnabić oštro odgovorila Jandrokoviću!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

- Hrvatska odbacuje optužnicu, ona je političke prirode i poruka svima u Srbiji: okrenite se budućnosti, pogledajte se u ogledalo i razmislite o tome što radite - poručio je predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, nakon što je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio optužnicu protiv četvorice hrvatskih oficira koji se terete da su u avgustu 1995. godine raketirali kolonu izbeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca.

Jandroković je dodao i da su to "Vučićeva posla", kao i da Srbija ima niz problema, sa kojih se pažnja skreće optužnicom.

Foto: Tanjug

Gordan Jandroković

Na ove Jandrokovićeve skandalozne izjave, oštro je reagovala predsednica Vlade Ana Brnabić.

- Hrvatsko rukovodstvo sada i zvanično preti da će blokirati evropski put Srbije zato što, nakon 27 godina tišine i nepravde, tražimo da konačno neko odgovara za stravičan zločin na Petrovačkoj cesti - navela je premijerka i dodala:

- Jedna članica EU se usuđuje da javno kaže da ukoliko tražite pravdu za ubistvo srpske dece - jer 4 ih je tamo pobijeno, starosti 6 do 13 godina, da zbog toga ne možete da budete deo EU. To je vladavina prava? To su evropske vrednosti? I nije vas sramota da to kažete otvoreno?

Brnabić je imenom pobrojala nastradalu decu, za koju Srbija traži pravdu i zapitala predsednika Hrvatskog sabora šta on vidi kada se pogleda u ogledalo nakon sramne odbrane hrvatskih zlodela.

- Gospodine Jandrokoviću, pogledali smo se mi u ogledalo i shvatili da, ako smo ljudi, moramo da tražimo pravdu za pobijenu decu - Jovana Drču (6 godina), Nevenku (11 godina) i njenog brata Žarka (9 godina) Rajića, Darka Vukovića (13 godina) - navela je premijerka i dodala:

- A šta Vi vidite kada se pogledate u ogledalo? Čoveka koji brani i slavi ubice dece, devojaka i staraca? Pored 4 dece, ubili su i Mirjanu Dubajić, devojku od 21 godinu, Milku Kovačević, baku od 83 godine... Vaši "heroji" pobili su nenaoružane ljude, u zbegu, iz vazduha.

Kako ističe Brnabić, Srbija se okrenula budućnosti.

- Baš zato konačno tražimo pravdu za krvoloke koji su decu pobili, jer, kao što je upravo danas rekao predsedni - Ako nismo u stanju decu da zaštitimo, onda ne zaslužujemo da postojimo kao država - navela je predsednica Vlade.

Brnabić je podsetila na to da se još uvek čeka odgovor na najavu službene posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Jasenovcu.

- Hoćete li uspeti da smognete snage da obezbedite predsedniku Srbije da stavi cvet na mesto stratišta desetina i stotina hiljada najbrutalnije pobijenih Srba, Jevreja i Roma, od strane ustaškog režima NDH? Počnite da gledate u budućnost, biće Vam lakše - zaključila je premijerka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading