A ŠTA VI VIDITE KADA SE POGLEDATE U OGLEDALO? Premijerka Brnabić oštro odgovorila Jandrokoviću!

Autor:

Vesti

21.08.2022

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je Hrvatska odbacuje optužnicu za napad na kolonu srpskih izbeglica, na šta je reagovala predsednica Vlade.

A ŠTA VI VIDITE KADA SE POGLEDATE U OGLEDALO? Premijerka Brnabić oštro odgovorila Jandrokoviću!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

- Hrvatska odbacuje optužnicu, ona je političke prirode i poruka svima u Srbiji: okrenite se budućnosti, pogledajte se u ogledalo i razmislite o tome što radite - poručio je predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, nakon što je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio optužnicu protiv četvorice hrvatskih oficira koji se terete da su u avgustu 1995. godine raketirali kolonu izbeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca.

Jandroković je dodao i da su to "Vučićeva posla", kao i da Srbija ima niz problema, sa kojih se pažnja skreće optužnicom.

Foto: Tanjug

Gordan Jandroković

Na ove Jandrokovićeve skandalozne izjave, oštro je reagovala predsednica Vlade Ana Brnabić.

- Hrvatsko rukovodstvo sada i zvanično preti da će blokirati evropski put Srbije zato što, nakon 27 godina tišine i nepravde, tražimo da konačno neko odgovara za stravičan zločin na Petrovačkoj cesti - navela je premijerka i dodala:

- Jedna članica EU se usuđuje da javno kaže da ukoliko tražite pravdu za ubistvo srpske dece - jer 4 ih je tamo pobijeno, starosti 6 do 13 godina, da zbog toga ne možete da budete deo EU. To je vladavina prava? To su evropske vrednosti? I nije vas sramota da to kažete otvoreno?

Brnabić je imenom pobrojala nastradalu decu, za koju Srbija traži pravdu i zapitala predsednika Hrvatskog sabora šta on vidi kada se pogleda u ogledalo nakon sramne odbrane hrvatskih zlodela.

- Gospodine Jandrokoviću, pogledali smo se mi u ogledalo i shvatili da, ako smo ljudi, moramo da tražimo pravdu za pobijenu decu - Jovana Drču (6 godina), Nevenku (11 godina) i njenog brata Žarka (9 godina) Rajića, Darka Vukovića (13 godina) - navela je premijerka i dodala:

- A šta Vi vidite kada se pogledate u ogledalo? Čoveka koji brani i slavi ubice dece, devojaka i staraca? Pored 4 dece, ubili su i Mirjanu Dubajić, devojku od 21 godinu, Milku Kovačević, baku od 83 godine... Vaši "heroji" pobili su nenaoružane ljude, u zbegu, iz vazduha.

Kako ističe Brnabić, Srbija se okrenula budućnosti.

- Baš zato konačno tražimo pravdu za krvoloke koji su decu pobili, jer, kao što je upravo danas rekao predsedni - Ako nismo u stanju decu da zaštitimo, onda ne zaslužujemo da postojimo kao država - navela je predsednica Vlade.

Brnabić je podsetila na to da se još uvek čeka odgovor na najavu službene posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Jasenovcu.

- Hoćete li uspeti da smognete snage da obezbedite predsedniku Srbije da stavi cvet na mesto stratišta desetina i stotina hiljada najbrutalnije pobijenih Srba, Jevreja i Roma, od strane ustaškog režima NDH? Počnite da gledate u budućnost, biće Vam lakše - zaključila je premijerka.

Komentari (0)

Loading