KRUCIJALNA PORUKA IZ NEMANJINE 11: Vlada otvorena za dalje pregovore sa poljoprivrednicima

Autor:

Vesti

16.08.2022

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Pregovori Vlade Srbije sa poljorivrednicima traju, a predstavnici vlade su i danas tu za finalizaciju dogovora, rečeno je Tanjugu u vladi.

KRUCIJALNA PORUKA IZ NEMANJINE 11: Vlada otvorena za dalje pregovore sa poljoprivrednicima

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Prema informacijama Tanjuga, u vladi ponavljaju da je čitav tim na čelu sa premijerkom Anom Brnabić i danas u Vladi, te da su njihova vrata širom otvorena za poljoprivrednike i da očekuju nastavak pregovora. 

Rečeno je da je u dosadašnjim razgovorima postignut izuzetno visok stepen saglasja dve strane i da se nadaju da će pregovore uspešno privesti kraju i na zadovoljstvo svih.

Tanjug saznaje da je Udruženje Inicijativa za opstanak poljoprivrednika jutros odbilo predlog vlade, koji im je poslat u toku noći, a prema kome bi cena suncokreta bila 70 dinara po kilogramu. 

Rečeno je da je predlog uključivao podsticaj od 20 dinara po litru goriva za 80 litara po hektaru, kao i premiju za mleko za naredni kvartal od 15 dinara po litru.

Tanjugu je preneto da su udruženja Stig, Južni banat i Kragujevac poslala Vladi Srbije nove predloge, koje vlada razmatra i o kojima će se izjasniti u toku dana.

Komentari (0)

Loading