BOCAN HARČENKO: Stav Vučića o sankcijama Rusiji kristalno jasan

Autor: Republika

Vesti

17.08.2022

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučićev stav po pitanju uvođenja sankcija Rusiji je stabilan, kako ocenjuje Bocan Harčenko.

BOCAN HARČENKO: Stav Vučića o sankcijama Rusiji kristalno jasan

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da je uveren će predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostati pri svojoj politici odbacivanja bilo kakvih sankcija Rusiji.

- Pitanje pritisaka i pokušaja da se primora Beograd da okrene leđa Rusiji postoji i postojaće, ali na osnovu Vučićevih zvaničnih izjava i da kažem ličnu stvar, na osnovu kontakata sa njim (Harčenkom) postoji razlog da se kaže da je Vučićev pristup odbacivanja antiruskih mera veoma stabilan i principijelan i ima razloga da očekujemo da će se tako nastaviti - rekao je Bocan-Harčenko za televiziju Rusija-24, preneo je TAS S.

Republika

Foto: Printskrin

Aleksandar Bocan Harčenko i Aleksandar Vučić na sastanku

Prema njegovim rečima, Vučićev stav je sasvim jasan i definitivan u kontekstu linije koju Srbija vodi strateški, dugoročno i koju Srbija nije napustila, uključujući ulazak u Evropsku uniju i nastavak pristupnih pregovora.

- Druga stvar je što je Zapad sve zahteve za evropski put Beogradu sveo na tri (zahteva): pridruživanje antiruskim sankcijama, priznavanje nezavisnosti Kosova i smanjenje veza sa rukovodstvom Republike Srpske - rekao je Aleksandar Bocan-Harčenko.

On je istakao da su to zahtevi koji su najosetljiviji i apsolutno neprihvatljivi za Beograd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading