OPOZICIONARI SE OGOLILI DO KOSKE: Stalno se koljemo, sreća da narod to ne vidi

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pavle Grbović, lider PSG, rekao da su se međustranačke rasprave otele kontroli i da su odnosi katastrofalni

OPOZICIONARI SE OGOLILI DO KOSKE: Stalno se koljemo, sreća da narod to ne vidi

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ/J. ILIĆ

Varnice među opozicionarima su toliko velike i česte da ni oni više nemaju snage i želje da ih prikrivaju. Prozivaju jedni druge za postupke iz vremena kada su bili deo vlasti, svađaju se, vređaju, psuju, a Pavle Grbović, predsednik PSG, priznao je da se situacija do te mere otela kontroli da, kad bi narod mogao da čuje njihove rasprave, nikad više ne bi uključio TV niti bi pogledao nastup bilo kog opozicionara.

STALNO PREPUCAVANJE

Lider PSG, gostujući na N1, televiziji u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, govorio je o eventualnom zajedničkom delovanju cele opozicione scene, pa je otkrio da tu ima tako besmislenih razgovora da je sreća da se ne vide u javnosti. Na pitanje da li misli na ponašanje u Skupštini, on je rekao:

- Pa i u Skupštini i svuda još negde. Ali mislim da će se te dečje bolesti prevazići s vremenom jer, ako to ne možemo da prevaziđemo, onda stvarno ne zaslužujemo da se bavimo ovim poslom.

Republika

Foto: Promo Public

Dragan Šolak

Kritika što je opozicija zaokupirana međusobnim prepucavanjem, dok joj promiču teme od važnosti za celo društvo, stigla je i od novinarke Antonele Rihe.

- Dok mi neki raspravljamo o rehabilitaciji zločinaca iz Drugog svetskog rata, opozicija u debati da li je i ko koga opsovao u Skupštini. Aleksandar Vučić da otvori neko svoje vino, nazdravi sebi, opušteno - napisala je Riha na Tviteru.

RAT DO ISTREBLJENJA

Ovih dana stupce štampe puni sukob na relaciji Marinika Tepić, potpredsednica SSP, i Miroslav Aleksić, potpredsednik NS, koji su ušli u raspravu oko rasporeda sedenja u parlamentu - određena mesta su uvek u kadru u direktnom prenosu, pa svi žele da budu tu, a što se završilo Aleksićevim prostačkim psovanjem Tepićeve. Kao nastavak rata do istrebljenja stigle su optužbe iz Narodne stranke da je Borko Stefanović, Đilasov zamenik, kriv za haos s preregistracijom tablica na Kosmetu.

- Da podsetim, Stefanović je bio tehnički pregovarač u Briselu oko te slobode kretanja između južne srpske pokrajine i centralne Srbije i on je ispregovarao to što, eto, nažalost, danas su posledice toga da se te lične karte i registarske tablice ne priznaju - naveo je Stefan Jovanović, generalni sekretar NS.

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak i politički analitičar, kaže da "predstavnici opozicije rade upravo ono što im njihov uzrast i kompentencije nalažu".

- To što sad rade, radili su uvek, samo nisu bili izloženi pogledu javnosti. A javnost ima pravo da zna za koga je glasala. Kao i za koga nije - istakao je Krstić.

Oko čega su se krvili

- Ko će da bude kandidat za predsednika na izborima

- SSP je istakao Zdravka Ponoša za kandidata za predsednika, mimo dogovora sa NS, iako je Ponoš bio njihov član

- Optuživali se posle izbora da je fokus bio ko će se nametnuti kao lider opozicije, a ne uspeh na izborima

- Napadali Dragana Đilasa što je išao na sastanak s Aleksandrom Vučićem

- Pljuvali one koji su išli kod predsednika Srbije na konsultacije o izboru nove vlade

- Stalno se dele na "pravu" i "lažnu" opoziciju

- Podgrevaju ideju o Trojanskom konju unutar opozicije, te često licitiraju kroz medije ko bi to mogao da bude

- Svađa u parlamentu ko će gde da sedi, a koja se završila prostačkim Aleksićevim: "Ma odje*i, bre" Tepićevoj

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading