ZAVRŠENE KONSULTACIJE U PARLAMENTU: Novi sastanak zakazan za sutra, deo opozicije predlaže Lutovca za potpredsednika Skupštine

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.07.2022

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budući poslanik Zavetnika je izjavio da je sastanak prošao bez tenzija.

ZAVRŠENE KONSULTACIJE U PARLAMENTU: Novi sastanak zakazan za sutra, deo opozicije predlaže Lutovca za potpredsednika Skupštine

Foto: Tanjug

U Skupštini Srbije završene su konsultacije predsednika parlamenta Ivice Dačića i predstavnika izbornih lista koje će imati svoje predstavnike, o konstitutivnoj sednici skupštine sazvanoj za ponedeljak, a dogovoreno je da se one sutra nastave.

Na današnjem sastanku, deo opozicije, odnosno grupa od 35 poslanika budućeg saziva parlamenta, iz Narodne stranke, Demokratske stranke, Zajedno i Ne davimo Beograd, saopštila je da će predložiti predsednika DS Zorana Lutovca za potpredsednika Skupštine.

Budući poslanik Zavetnika Nikola Dragićević rekao je da se na sastanku razgovaralo o tome da u ponedeljak budu verifikovani mandati novih poslanika, koji će zatim položiti zakletvu, a da se sednica nastavi u utorak, kada će se birati predsednik, potpredsednici i generalni sekretar Skupštine.

On je rekao da će sutra u 12 sati biti održan još jedan sastanak na kojem će se razgovarati o tehničkim stvarima, kao i o tome koliko će potpredsednika imati budući saziv parlamenta.

Naveo je da ni danas, a ni sutra neće biti reči o konkretnim imenima koji će vršiti funkcije u Narodnoj skupštini.

- Sastanak je prošao bez tenzija, uz međusobno uvažavanje svih - rekao je Dragićević i dodao da će Zavetnici delegirati svoje ljude za radna tela skupštine, i da bi im bilo drago da imaju predsednika u nekom od njih.

Budući poslanik iz "Ne davimo Beograd" Radomir Lazović kaže da se danas razgovaralo o učešću poslanika u telima Skupštine Srbije, a na pitanje da li je dogovoreno da u ponedeljak bude samo polaganje zakletve poslanika, a da se sednica nastavi u utorak, odgovorio da nije dogovoreno, te da je jedan od predloga vladajuće većine bio da se "odmah ide sa predlozima".

- Ali, to ćemo videti sutra na konsultacijama - kazao je Lazović.

Budući poslanik dela koalicije "Moramo" Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je, odgovarajući na pitanje da li će glasati za predloge vladajuće većine za predsednike i potpredsednike skupštine, da "ni u kom slučaju neće podržati vladajuću većinu".

Dodao je da je njemu najvažnije da parlament krene sa radom, da se predloži i diskutuje o zakonu o zabrani eksploatacije litijuma.

Takođe, navodi i da će svim poslanicama biti podeljeno 250 listića na kojima će moći da odgovore na pitanje da li su za ili protiv Rio Tinta i eksploatacije litijuma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading