DAČIĆ ODLAZI S MESTA PREDSEDNIKA SKUPŠTINE? Uskoro će biti doneta odluka o tome ko postaje šef parlamenta!

Autor:

Vesti

28.07.2022

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za subotu je zakazana sednica Predsedništva SNS na kojoj će se doneti odluka ko će biti na čelu parlamenta u novom mandatu.

DAČIĆ ODLAZI S MESTA PREDSEDNIKA SKUPŠTINE? Uskoro će biti doneta odluka o tome ko postaje šef parlamenta!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U Narodnoj skupštini počeo je sastanak predsednika odlazećeg saziva parlamenta Ivice Dačića sa parlamentarnim stranaka u vezi sa organizacijom konstitutivne sednice koja je zakazana za 1. avgust i na kojoj treba da budu verifikovani mandati narodnim poslanicima.

U parlamentu su pored Dačića i generalnog sekretara Narodne skupštine Veljka Odalovića i potpredsednik SNS Vladimir Orlić i njegov stranački kolega Aleksandar Marković, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević, predstavnici koalicije Moramo, Radomir Lazović, Nebojša Zelenović, Aleksandar Jovanović Ćuta.

Republika

Foto: Tanjug

Konsultacije u parlamentu

Na sastanku je i lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović, funkcionerka SVM Elvira Kovač, funkcioner Demokratske stranke Srđan Milivojević, predsednik POKS-a Žika Gojković, funkcioner Narodne stranke Miroslav Aleksić, predstavnici DSS-a...

Na sastanak nije došao Šaip Kamberi, prenosi Telegraf.rs.

Dačić i predstavnici parlamentarnih stranaka treba danas da dogovore kako će izgledati konstitutivna sednica Skupštine Srbije i da li će istog dana biti izabran predsednik i potpredsednici parlamenta.

Ranije danas, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da će ime mandatara (budućeg predsednika Vlade) biti poznat za oko 12 dana i da će vlada brzo biti formirana.

Dačić više neće biti presednik parlamenta

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije u ponedeljak neće biti samo verifikovani mandati poslanika, već će biti izabrani i predsednik, potpredsednici i generalni sekretar Skupštine.

Međutim, biće i iznenađenja, saznaje Blic.

Naime, izvesno je da Ivica Dačić neće ostati predsednik parlamenta.

- Budućeg predsednika Skupštine Srbije daće Srpska napredna stranka - kaže izvor Blica iz vrha SNS.

Kako saznaje ovaj medij, za subotu je zakazana sednica Predsedništva SNS na kojoj će se doneti odluka ko će biti na čelu parlamenta u novom mandatu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading