STOLICA DEMANTOVAO: Laž je da sam se sukobio sa Ilievim!

Autor:

Sport

28.07.2022

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvorio dušu.

STOLICA DEMANTOVAO: Laž je da sam se sukobio sa Ilievim!

Foto: FK Partizan

Ilija Stolica

Trener Partizana Ilija Stolica obratio se medijima pred duel 4. kola Mozzart Superlige protiv Novog Pazara u gostima.

- Za nas teško gostovanje posle dva vežana remije. Pritisak je na maksimumu, a poenta da vidimo reakciju svih nas i da se što pre vratimo u pravi ritam. Gostovanje u Pazaru je neugodno, ali ćemo i mi i oni biti u hendikepu jer neće biti publike. Njihova publika uvek ume da nagradi pravu fudbalsku predstavu, verujem da ćemo i Pazar i mi da se adaptiramo na atmosferu bez navijača - započeo je svoje izlaganje šef stručnog štaba crno-belih.

Protekla nedelja bila je vrlo turbulentna u Humskoj 1. Ivica Iliev je podneo ostavku, dok je Stolica dobio novu šansu za ostanak na klupi Parnog valjka.

Stolica je pisanja medija o odlasku direktora Ilieva nazvao neistinama.

Republika

Foto: Starsport

Ivica Iliev

- Jedino je važno da se okrenemo terenu i treningu. Uspeli smo da analiziramo neke stvari i pomeramo stvari na bolje. Atmosfera i energija na treninzima nas vraća na fudbal. Partizan i ja ne želimo nijedne sekunde da se bavimo neistinama koje su se pojavile a koje su vezane za odlazak Ilieva. Te stvari nisu jednostavne za sve nas u klubu. Ne želim da spekulišem na tu temu, bilo bi neozbiljno. Moramo kao ozbiljan klub da znamo da se nosimo sa teškim trenucima i pritiscima - rekao je on i dodao:

- Igranje u ovom klub nosi veliki pritisak, neću da kažem da je to prirodno i ne treba da bude tako ekstremno. Ovde se radi o akumuliranim stvarima, ekipa je na neki način to ponela na sebe. Energija kojom su okrenuti treningu je jedino što može da ih okrene na pravi put. Sve drugo služi kao distrakcija, stvari koji pokušavaju da se stave u prvi plan su namenski napravljane i igrači su toga svesni. Kada date maksimum ne možete previšete da utičete na dešavanja koja nisu pod kontrolom igrača i nas u stručnom štabu.

Crno-bele su u toku četvrtka napustili kapiten Saša Zdjelar i Filip Holender.

Republika

Foto: Starsport

Saša Zdjelar

- Došao sam sa idejom da neke stvari menjamo, a ta nova faza nije jednostavna. Sale Zdjelar je fantastičan u svim aspektima, momak za primer. Toliko je dao Partizanu da je šteta da se ne posveti cela konferencija njemu. Holender je jako blizu... On je momak koji nije pokazao pun potencijal i jednom i drugom se moramo zahvaliti. Sa njima dvojicom to je 13, ili 14 odlazaka, a doveli smo šest igrača. Potrebno je vreme za novog trenera, novi stručni štab i energija da se usklade. Mnogo je razloga za ovakav start koji se desio - iskren je Stolica.

Na pitanje jednog od novinara, kako se oseća posle burne nedelje u kojoj je moglo da dođe do njegove smene, trener Partizana imao je jasan odgovor.

- Ne znam ko je krenuo da me smenjuje, baš dobijam podršku na hiljadu strana. Čak sam doživeo da dobijem po fasadama zgrada crteže sa podrškom. Nije prijatno imati dva remija i moja osećanja kao Partizanovcu ne mogu da budu kako treba. U potpunosti sam svestan težine ovog posla. U Srbiji se traže instant rešenja i da sve ide preko reda. Došli smo ovde da pokrenemo stvari u pozitivnom pravcu, siguran sam da pravi partizanovci to osećaju. Oni koji nisu pravi sigurno imaju razlog zašto spekulišu i iznose neistinu.

Potom je pojasnio šta su tačno neistine, koje je spomenuo.

- Nikakvih sukoba u tom smislu nije bilo, a naročito ličnih. Jasno je to iz saopštenja Ilieva. Nije dobar trenutak, slažem se, međutim moram da poštujem lični stav i privatnost odluke. Sve drugo vezano za sukob, jasno je iz saopštenja i sada mog odgovora, da su to potpune špekulacije i neistine na svim nivoima.

Republika

Foto: Starsport

Dojučerašnji saradnici... Ilija Stolica i Ivica Iliev

Oštro je demantovao da je tražio smenu direktora Ilieva.

- Isti odgovor, mislim da je neozbiljno da komentarišemo. Dovoljno je kada kažem da su sve stvari koje sam čuo neistinite, s druge strane, videli ste stav direktora i njegovo saopštenje - rekao je Stolica i dodao:

- Ko me poznaje privatno... Kad imam osećaj da sam na putu ispravnosti i istine i sa jasnim ciljem, a naročito na čelu Partizana, za mene ne postoje prepreke. To mi daje želju da sve poteškoće prebrodimo i izvedemo na pravi put. Ko god mi se bude našao na tom putu, dok god budem mogao da nosim ovako kako ih nosim, prepreke neće postojati. Došli smo ovde da uradimo stvari za dugoročnu dobrobit Partizana.

O rivalu u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope nije hteo mnogo da govori.

- Prioritet je Novi Pazar. Imali smo dva predstavnika na utakmici AEK - Mitjiland, o tome ćemo posle Novog Pazara.

Za kraj uputio je poruku podrške kadetu Partizana Andriji Makaiju, koji je doživeo moždani udar tokom priprema za novu sezonu na Zlatiboru.

- Želim da podržimo porodicu malog Andreja Makaija koji je doživeo moždani udar. To nas je sve pogodilo i želimo da damo podršku njegovoj porodici sa željom da će se on oporaviti i vratiti onome što najviše voli, a to je fudbal.

Partizan će u petak gostovati Novom Pazaru, a meč počinje od 18:55.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading