UCENJUJE I NAPADA JER GUBI FOTELJU! Đukanović: Zorana, srećan put u opoziciju

Autor:

Vesti

01.07.2022

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mihajlovićeva, svesna da je gotovo izvesno da neće ponovo biti u Vladi, počela da pravi odstupnicu, pa servira priču da nov kabinet mora da ispuni njene uslove.

UCENJUJE I NAPADA JER GUBI FOTELJU! Đukanović: Zorana, srećan put u opoziciju

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović, ministarka rudarstva i energetike, svesna da je gotovo izvesno da neće biti deo nove vlade, počela je da pravi odstupnicu, pa sad priča okolo da budući sastav u Nemanjinoj 11 mora da ispuni njene kriterijume da bi uopšte pristala da bude deo iste. Kako je ranijih godina, pre formiranja Vlade, uvek poručivala da će o njenom angažmanu i minulom radu odlučiti stranka, iznenadni obrt je odmah prozren, pa joj je stranački kolega Vladimir Đukanović poručio da je istina da nema rezultate i da se spremi za opoziciju.

ETO TI GA SAD

Mihajlovićeva je, govoreći o sastavu Vlade na TV Insajder, rekla da je uverena da će nova vlada biti snažnija od trenutne, koja nije bila dovoljno efikasna, a onda otkrila i koji su njeni uslovi da bi uopšte bila ponovo ministar.

- Razgovori o kadrovskim rešenjima su dvosmerna ulica. Za mene je najvažnije da vidim koji su ciljevi Vlade, a s obzirom na to da nas čeka teško vreme, verujem da ćemo imati snažniju Vladu od trenutne jer nije bila dovoljno efikasna i snažna. Baš zato što sam deo ove Vlade, s punim pravom govorim o tome da smo mogli i više da uradimo da smo u svim resorima imali najbolje i najobrazovanije ljude sa znanjem i iskustvom. Jedan od uslova da li ću uopšte razgovarati o učešću u narednoj vladi jeste da li smo spremni da menjamo energetiku ili ne. Ako nismo, onda to nije mesto za mene - poručila je Mihajlovićeva.

Dodala je i da je u SNS ušla sa željom da učestvuje u promenama i pomogne, te da ona jeste deo političke partije, ali ima svoje mišljenje i stav.

- U nekim slučajevima, kao što je bila izjava za novine, a ne intervju, onda počnu napadi pojedinaca koji samo gledaju šta ja radim i to traje godinama. Mislim da je svima potrebno više empatije i razgovora da bismo donosili bolje odluke. Ja nisam neko ko ćuti, posebno za stvari koje ne mislim da su dobre - navela je ministarka.

ZEMLJO, OTVORI SE

Republika

Foto: Aleksandar Nalbantjan

Vladimir Đukanović

Nije dugo prošlo, a osvrt na njeno uslovljavanje, kao i razloge za to, na društvenoj mreži Tviter naveo je Đukanović.

- Ova osoba govori o rezultatima i šta su njeni uslovi da bude u narednoj vladi. Zemljo, otvori se. Bogu hvala, na osnovu njenog baljezganja jasno se zaključuje da, na sreću građana Srbije, dotična uskoro neće biti ništa. Srećan put u opoziciju - napisao je ovaj član Predsedništva SNS.

Komentarišući navode stranačkog kolege, Mihajlovićeva je u razgovoru za Srpski telegraf poručila da Đukanović treba da se drži svojih klijenata, a ne da vodi brigu o njoj.

- Drž se, Đuka, ti Dijane i tvojih klijenata, ne brini za mene i novu vladu - istakla je Mihajlovićeva.

Svi Zoranini ratovi

Ministarki Mihajlović ovo nije prvi javni sukob, tokom prethodnih godina ratovala je sa stranačkim kolegama, direktorima javnih preduzeća. Nije se libila i sebi da da za pravo da odlučuju s kim će SNS ići u koaliciju, pa je u tom žaru borbe redovno napadala socijaliste i Ivicu Dačića.

1. Dušan Bajatović, direktor JP "Srbijagas"

- Nezadovoljna kako vodi JP "Srbijagas", naredila obezbeđenju da ga izbace sa sastanka u Vladi pred kamerama

2. Danica Drašković, član Odbora direktora NIS

- Pokušala da je smeni iz Odbora direktora NIS, ali je Draškovićeva opstala. Pokušaj smenjivanja pratile su uvrede s obe strane

3. Ana Brnabić, premijerka Vlade Srbije

- Na jednoj konferenciji premijerka je sve zasluge za novi sistem izdavanja elektronskih građevinskih dozvola prepisala NALED, nije ni pomenula Ministarstvo saobraćaja i građevine, zbog čega je Mihajlovićeva na bini prevrtala očima

4. Ivica Dačić, predsednik Skupštine, lider SPS

- U više navrata je vređala ceo SPS i njihovog lidera, pominjući da životare na grbači SNS, da ne dele odgovornost u istoj meri kao i naprednjaci...

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Dejan

01.07.2022 20:17

Đuka razočarao sam se. Nemam potrebe da branim Zoranu, ali da ti kažem, pre ću u Zoraninu stranku nego u stranku koja brani Dijanu Hrkalović!!!! Kao običan glasač razočaran sam. To ti je posao, pa brani Führera ludače, kad ti je to posao! Brani žutu kuću, kad ti je to obaveza. Sramota!!!! Zorana je kriva jer se svima javlja na telefon i pomaže ljude koje uopšte i ne poznaje. Da nije Zorane, na Mišaru bi se škola raspala , a neko dete bi već poginulo od kamiona ili auta!!! Žena radi, a u Srbiji se rad ne ceni ništa, primer je lokal u Šapcu!

Pera pisar

02.07.2022 08:15

@Dejan - E blago si ga tebi.Ajde ti sa Zoranom pod ruku u američku ambasadu i super.A lupetanje koga Đuka brani je biser.A što je brani?Da nije cilj da se Stefanović istera iz rupe?I to li ne vidiš?E kuku si ga tebi

Filipovic Milosav

01.07.2022 22:48

Pa covek je Dr. Ima znanje a i tatko mu bio pametan covek. Zivela Srbija

cardak

22.07.2022 08:32

KAD JE dosla u SRBIJU da nije RAZDRLJILA BLUZU DO PUPKA nebi bila nista vrednija od one sa stra....