ZORANA GLUMI DA JE PREMIJERKA: Mihajlovićeva rešila da skroji Vladu po svojoj meri

Autor: J. D. J. - E. S. T.

Vesti

03.06.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Onima koji bi preko stranih ambasada da se preporuče odmah da kažem da su se džaba trošili za skupe poklone svojim ekselencijama, poručuje Darko Glišić.

ZORANA GLUMI DA JE PREMIJERKA: Mihajlovićeva rešila da skroji Vladu po svojoj meri

Foto: Tanjug/Z. PETROVIĆ

Zorana Mihajlović već danima po medijima koji su u vlasništvu Dragana Šolaka predstavlja svoje viđenje nove vlade. Priliku da glumi premijera juče je dobila u Šolakovom listu Danas, dok je dva dana ranije to isto uradila u listu Nova, koje je takođe u vlasništvu ovog tajkuna.

Aktuelna premijerka Ana Brnabić, ali i istaknuti funkcioneri SNS otvoreno su poručili da javni pritisci, kojima bi odlazeća ministarka energetike da izdejstvuje još jedan mandat u Nemanjinoj, neće dati rezultat.

Naime, potpredsednica Vlade već danima, kao nekakva profesorka, deli lekcije da Vlada mora da bude snažnija, daleko kvalitetnija od dosadašnje, čiji će članovi imati kredibilitet stvoren na osnovu obrazovanja i rezultata, pa je tako i u Danasu udarila na kolege ministre, ali i pokazala ambicije da uređuje Vladu. Upitana da li očekuje da će biti deo nove vlade odgovorila je da to ne zna, ali da je važno da Vlada bude jača i snažnija i da svaki njen ministar bude autoritet u svom resoru, kao da to dosad nije bio slučaj i da bi ona to, očigledno, uradila bolje. Laik bi pomislio da Zorana izgleda pledira na veću funkciju od dosadašnje i da se nameračila da ona bude premijerka i kroji Vladu?!

CRVENE LINIJE

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Ana Brnabić

Međutim, ministarkin izlet u opozicione medije i javna žalba na kolege izazvao je opštu osudu stranačkih kolega.

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da "nije fer i nije ljudski" što je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović dala intervju za Nova S, kao medij u direktnom vlasništvu Dragana Šolaka, mediju koji najgore govori o predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

- Ono što smo videli na Novoj S, neko ko je potpredsednik Vlade i u vrhu SNS - to je pitanje za stranku. Govoriću o tome na stranačkim organima, postoje neke crvene linije - rekla je Brnabićeva.

Predsednica Vlade poručila je da neće da se folira, pa da kaže da nema sukoba u Vladi.

- Da kažem da je Vlada radni kolektiv, da iskoristim socijalistički termin i naravno da postoje čarke, rasprave, različita mišljenja - rekla je Brnabićeva.

DŽABA SE TROŠILA

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Darko Glišić

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić istakao je da onaj ko misli da pritiscima i ucenama može nešto da iznudi od SNS i predsednika Vučića ili je jeo bunike ili nije normalan.

- Ne pada sneg da zaveje breg, već da svaka zverka pokaže svoj trag. Članovi SNS jedva čekaju da ocene svakoga od nas u stranci i s velikim nestrpljenjem očekuju taj trenutak - rekao je Glišić.

Za one koji traže prečice i veze da bi opstali na vlasti Glišić ima jasnu poruku:

- Što se tiče onih koji bi preko stranih ambasada da se preporuče za mesto ministra, odmah mogu da im kažem da su se džaba trošili za skupe poklone i gala večere svojim ekselencijama. Ta vrsta preporuke je, u stvari, preporuka da to ne budu i neće biti. Ovo je slobodna zemlja, slobodnih ljudi, koji su rekli koga žele na čelu države i koji su više nego jasno rekli kako ova naša država treba da se vodi.

Mihajlovićeva juče nije odgovorila na pitanja Srpskog telegrafa.

Đukanović: Zorana peva labudovu pesmu

Republika

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Vladimir Đukanović

Prvi i najdirektniji u osudi Mihajlovićeve ipak bio je funkcioner SNS Vladimir Đukanović, koji se ovim povodom oglasio na Tviteru, ironično komentarišući spremnost ministarke da govori za medije koji su mesecima čerečili predsednika Srbije udarajući na njegovu porodicu. On za Srpski telegraf Mihajlovićkino postupanje objašnjava time da joj se bliži kraj ministrovanja.

- Dotična osoba očito shvata da peva labudovu pesmu u Vladi i onda bahato pokazuje svoj bezobrazluk. Davati intervju za mediji koji tako bestidno kriminalizuje članove porodice predsednika Vučića, posebno njegovo dete, vrhunski je nemoral. Nesrećnica od ministarke pokušava na ovaj način da vrši pritisak na predsednika Vučića u smislu da joj se mora obezbediti pozicija u narednoj vladi. Zato obilazi ambasade i ne izlazi iz ambasadorskih zadnjica, a, evo, sada se otvara za tajkunske medije da bi joj pomogli da očuva svoj položaj ministra - dodaje on.

Ovako su se častili Zorana i Đuka

Đukanović i Mihajlovićeva i ranijih godina su imali žestoke okršaje. Evo šta su jedno drugom govorili

ĐUKANOVIĆ O MIHAJLOVIĆEVOJ

  • neradnica koja se samo slika
  • treba da podnese ostavku zbog serije incidenata u Kolubari

ZORANINE PORUKE ĐUKANOVIĆU

  • javno ga prozvala da se udružio s liderima opozicije Vukom Jeremićem i Draganom Đilasom
  • kritikovala ga zbog stava oko referenduma za promenu Ustava, a on je njoj uzvratio da po mišljenje ide kod ambasadora

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Jova

03.06.2022 05:01

u pravu je zorana, kakvi su nam ministri pravde, policije, vojske i jos neki vecdugo su nevidljivi

Milica

03.06.2022 05:34

ZORANAH, PREVISE SI ALAVA:((

Vesna

03.06.2022 07:29

Ova nafrakana gerla ce uskoro dobiti nogu u guzicu