SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU! Predstavnici 4 izborne liste na konsultacijama kod predsednika: Prvi ušao Kamberi

Autor:

Vesti

14.07.2022

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici četiri izborne liste sastaju se danas sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru konsultacija o kandidatu za novog predsednika vlade Srbije, saopšteno je iz predsednikovog kabineta.

SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU! Predstavnici 4 izborne liste na konsultacijama kod predsednika: Prvi ušao Kamberi

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

09.00 - Kamberi na konsultacijama - Predstavnici Koalicije Albanaca doline došli su danas kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića na konsultacije sa parlamentarnim listama o novom mandataru. Tu koaliciju predvodi lider Partije za demokrasko delovanje (PDD) Šaip Kamberi koji je oko 9 stigao u zgradu Predsedništva.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Koalicija Albanaca doline, imaće jednog poslanika u budućen sazivu Skupštine Srbije. Čine je PDD, Demokratska partija i Pokret za demokratski progres, a okuplja Albance iz Preševa, Bujanovca i Medveđe. Sa Vučićem u okviru konsultacija, kasnije danas trebali bi da razgoraju predstavnici koalicije Zajedno za Vojvodinu, a potom i izborne liste Muftijin amanet - Stranka pravde i pomirenja- Usame Zukorlić.

Iz Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sujelmana Ugljanina je sinoć najavljeno da se neće odazvati pozivu predsednika. U 10.15 planirani su razgovori sa predstavnicima Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka, iz koje je najavljeno da se neće odazvati pozivu predsednika.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

U 11.30 sa Vučićem će se sastati predstavnici koalicije Zajedno za Vojvodinu, a prvi dan konsultacija biće završen sastankom sa predstavnicima izborne liste Muftijin amanet - Stranka pravde i pomirenja (SSP) - Usame Zukorlić u 12.45.

Konsultacije sa 12 parlamentarnih lista o formiranju nove vlade trebalo bi da traju do utorka, 19. jula, ali su pojedine opozicione stranke već najavile da na te konsultacije neće doći, medju kojima je i Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading