Neviđeno licemerje NVO: SREBRENICA JE GENOCID, A O "OLUJI" NI REČI!

Autor:

Vesti

05.08.2022

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samozvani borci za ljuska prava iz Nevladine organizacije (NVO) "Inicijativa mladih za ljudska prava" (YIRH) ponovo su dokazali da su nevi|eni licemeri i produžena ruka svojih sponzora.

Neviđeno licemerje NVO: SREBRENICA JE GENOCID, A O "OLUJI" NI REČI!

Foto: twitter.com/printscreen

Iako pomenuta NVO u javnosti pokušava o sebi da kreira sliku kao o nepristrasnoj i principijelnoj organizaciji kojoj su na prvom mestu ugrožene društvene grupe i prava takozvanih običnih građana, to im retko polazi za rukom.

Pravo lice otrkiju naročito u letnjim mesecima, julu i avgustu, s obzirom na to da se tada obeležavaju godišnjice zločina u Srebrenici i akcije Oluja.

Tako je bilo i ove godine, a postovi koje je "Inicijativa" objavila na Tviteru nedvosmisleno pokazuju da je reč o propagandnoj mašineriji koja ima zadatak da za stradanja devedesetih godina optuži i krivicu svali na samo jednu stranu i jedan narod - Srbe.

 

Naime, na zvaničnom Tviteru YIRH, povodom događaja u Srebrenici 11. jula 1995. godine objavljen je tvit u kojem su ponovljene floskule o navodnom genocidu.

- Ovogodišnja komemoracija za žrtve genocida u Srebrenici započeta je debatom pod nazivom "Priznanje genocida i zvanično obeležavanje 11. jula kao zalog mira" - navodi se u tvitu.

Međutim, kada je reč o "Oluji", nema ni reči o osudi zločinačke akcije u kojoj je ubijeno više od 2.000 Srba i proterano više od 250.000 sa svojih vekovnih ognjišta.

- Inicijativa mladih za ljudska prava jasno poručuje - ne ostavljajte nam društvo opterećeno proslošću, podelama, mržnjom i nacionaliznom - stoji u opisu posta, bez jasne osude zločina.

Reč je, dakle, o neviđenom licemerju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mirko

05.08.2022 18:17

NVO su strani plaćenici. Oni to i priznaju i nije ih sramota.